marți, 20 noiembrie 2007

Discoteci şi baruri, închise de ASP



Şase decizii de suspendare a activităţii şi trei amenzi în valoare totală de 7600 lei, sunt sancţiunile aplicate de Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, în prima jumătate a lunii noiembrie.

Potrivit datelor contabilizate de această instituţie, a fost închis disco-barul din comuna Satu Mare, satul Ţibeni, aparţinând SC ADORAMA COM SRL, din Rădăuţi, motivele fiind neasigurarea apei curente calde în incintă şi a unui sistem de canalizare corespunzător, precum şi zgomotul deranjant pentru vecini pe care-l producea. De altfel, vizita inspectorilor ASP a fost făcută la sesizarea locuitorilor din zonă, care s-au plâns că nu au linişte din cauza gălăgiei.

O decizie de suspendare a activităţii a fost luată şi în cazul magazinului mixt, al aceleiaşi societăţi. Pentru grave abateri de la normele igienico-sanitare, respectiv toalete pentru consumatori cu instalaţii defecte, sistem de colectare a deşeurilor lichide necorespunzător şi spaţii de funcţionare mizere au mai fost închise magazinul mixt şi cafe-barul, din comuna Forăşti, aparţinând SC AGROUNIVERSAL VACARU SRL.

O măsură similară a fost luată şi în cazul coaforului Cooperativei Meşteşugăreşti din Vatra Dornei, pentru „neasigurarea condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare şi a structurii funcţionale necesare desfăşurării activităţii”.

Dispoziţie de suspendare a activităţii a primit, în noiembrie, şi bucătăria de la Spitalul Judeţean Suceava, închisă în data de 5, din cauza mizeriei.

Conform evidenţelor ASP, cea mai mare amendă, de 4000 lei, a fost aplicată în prima parte a acestei luni societăţii ADORAMA COM SRL, din Ţibeni, cea care s-a ales şi cu decizie de suspendare a activităţii, de această dată motivul fiind funcţionarea fără autorizaţie sanitară. Cu 600 lei au trebuit să cotizeze administratorii SC AGROUNIVERSAL VACARU SRL, pentru neefectuarea de către personalul angajat a examenelor medicale periodice, în timp ce o amendă de 3000 lei a fost obligat să suporte proprietarul unui magazin mixt din Brodina - SC NOVO FOREST SRL - motivul fiind lipsa unui dispozitiv de măsurare a temperaturii în frigidere.

0 comentarii: