marți, 20 noiembrie 2007

PNG a oferit posibilitatea pensionarilor suceveni să viziteze mănăstirile din Bucovina



Câteva zeci de pensionari din municipiul Suceava au avut posibilitatea să viziteze mănăstirile din Bucovina. Excursiile au fost organizate de Organizaţia Municipală a PNG Suceava, preşedintele acesteia, Ghiţă Ignătescu, precizând că la ele au participat pensionari care nu au avut posibilitatea să vadă, până în momentul de faţă aceste lăcaşe de cult.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii municipiului Suceava am constatat că sunt foarte multe persoane de vârsta a treia care nu au avut ocazia, nici până în momentul de faţă, să viziteze mănăstirile din Bucovina. Şi din acest motiv am hotărât să organizăm aceste excursii, pentru că nu este normal ca aceste lăcaşe de cult să fie vizitate de oameni din toată ţara şi din străinătate, iar cei de aici, din Suceava, să nu aibă posibilitatea să ajungă măcar odată în viaţă să le vadă”, a declarat Ignătescu.

El a spus că până în momentul de faţă, de aceste excursii au beneficiat 60 de pensionari, din cartierele Burdujeni, Mărăşeşti şi Zamca.

Preşedintele PNG Suceava a precizat că aceştia au avut posibilitatea să viziteze mănăstirile Bogdana, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ, Mănăstirea Humorului, beneficiind şi de serviciile unui ghid care le-a prezentat istoria acestor monumente. Ghiţă Ignătescu a precizat că deşi aceste acţiuni au fost organizate iniţial în perioada campaniei electorale pentru Parlamentul European, ele vor continua şi după data de 25 noiembrie 2007. „Am discutat cu foarte mulţi oameni şi PNG va continua să organizeze astfel de excursii, în special pentru bătrânii cu venituri foarte mici”, a declarat preşedintele PNG Suceava.

0 comentarii: