marți, 11 decembrie 2007

Afacerile Carrefour, aproape de un miliard de euro

Retailerul francez estimeaza pentru 2008 ca va atinge pragul de un miliard de euro din punctul de vedere al cifrei de afaceri.

Carrefour estimeaza pentru finele acestui an o cifra de afaceri in Romania de peste 800 de milioane de euro, cu peste 30% mai mare fata de 2006, a declarat directorul general al operatiunilor Carrefour in Romania, Jacobo Caller. „Anul acesta, cifra noastra de afaceri va depasi 800 de milioane de euro, urmind ca anul viitor sa trecem de pragul de un miliard de euro“, a declarat directorul general al operatiunilor Carrefour in Romania, citat de NewsIn. De altfel, retailerul a raportat cresteri importante de la inceputul anului. In trimestrul al treilea, vinzarile companiei au crescut cu 36% fata de perioada similara a lui 2006, iar in aprilie-iulie, avansul a fost de 27%. Anul trecut, compania a avut in tara noastra afaceri de 609 milioane de euro, cu 39% peste nivelul raportat in 2005.

Potrivit lui Caller, cei 800 de milioane de euro nu includ si vinzarile operate prin lantul de supermarketuri Artima, achizitionat recent de Carrefour. Aceasta in conditiile in care retailerul nu a primit inca unda verde din partea Consiliului Concurentei, care trebuie sa se pronunte cu privire la tranzactia dintre cele doua companii. „Dupa Craciun speram sa avem raspunsul Consiliului Concurentei privind preluarea lantului Artima“, a mai declarat Caller. Amintim ca francezii de la Carrefour au semnat un acord de preluare a lantului de supermarketuri Artima, pentru 55 de milioane de euro. Principalii concurenti ai Carrefour pe piata autohtona sint Cora, Auchan si Real.

  • Carrefour, la al 11-lea magazin

Carrefour va deschide joi un hipermarket in orasul Braila, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, a declarat directorul general al retailerului, Jacobo Caller Celestino. Initial, investitia era programata pentru anul viitor, cind urmeaza sa se deschida noi unitati in Bucuresti, Oradea, Pitesti, Arad, Iasi si in Suceava. La ora actuala, Carrefour Romania are zece hipermarketuri, dintre care cinci in Bucuresti si cite unul in Ploiesti, Constanta, Brasov, Iasi si in Cluj-Napoca.

0 comentarii: