marți, 11 decembrie 2007

Clanul Fânu, lăsat fără marfă de 7 miliarde de lei vechi


Au fost ridicate bunuri în valoare de circa 7 miliarde de lei vechi

• Poliţiştii şi procurorii de la DIICOT Iaşi au pus sub acuzare şase persoane, toate din Fălticeni, care vor fi cercetate în stare de libertate pentru diferite infracţiuni

Au scăpat ieftin. Membrii clanului Fânu din Fălticeni vor fi cercetaţi în libertate de procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Iaşi, aşa cum au stabilit judecătorii cărora li s-a cerut să se pronunţe asupra oportunităţii emiterii mai multor mandate de arestare.
Împotriva a şase persoane din această grupare s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru diferite infracţiuni, printre care fals şi uz de fals. Totodată, în urma acţiunilor de duminică dimineaţă, dar şi din cursul zilei de ieri, au fost ridicate şi puse sub sechestru bunuri în valoare de circa 7 miliarde de lei vechi.
Dacă duminică au fost scotocite zece locaţii unde membrii clanului Fânu aveau depozitate mărfuri luate de la diferite centre comerciale din jurul Bucureştiului şi pe care nu le-au plătit, ieri a mai fost „vizitat” un bârlog.
Oamenii legii s-au deplasat la Preuteşti, unde au indisponibilizat alte mărfuri aparţinând clanului Fânu.

• Cecuri fără acoperire

Acţiunea celor de la Crimă Organizată a venit după ce mai mulţi comercianţi din jurul capitalei, în special chinezi, au reclamat că au fost ţepuiţi cu sume importante de bani.
Modalitatea prin care aceşti comercianţi erau lăsaţi şi fără marfă şi fără bani era destul de simplă. Astfel, membrii clanului Fânu achiziţionau mărfuri în baza unor cecuri, numai că aceste acte se dovedeau fără acoperire în momentul în care comercianţii încercau să-şi recupereze banii.
Marfa adusă de la aceste centre comerciale era depozitată în diferite locaţii din Fălticeni, Baia şi Preuteşti, iar apoi era revândută în pieţele şi târgurile din zonă, sporind consistent veniturilor clanului Fânu. Afacerile necurate ale acestei grupări se derulează de aproximativ doi ani, iar în acest interval oamenii conduşi de Neculai Fânu s-au îmbogăţit, iar de acest lucru se pare că nu au fost străini nici o parte dintre poliţiştii din Fălticeni, care le-ar fi acordat protecţie acestor indivizi.

0 comentarii: