marți, 11 decembrie 2007

Drumarii de la „naţionale” spun că sunt pregătiţi pentru intervenţiile pe timp de iarnă

Secţia „Drumuri Naţionale” Suceava este pregătită pentru a înfrunta iarna. O situaţie prezentată de conducerea unităţii arată că la intervenţie pot ieşi 30 de autospeciale, dintre care 17 închiriate. Utilajele proprii sunt echipate şi pregătite la bazele din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi şi Ilişeşti, echipamentele închiriate stând la dispoziţie, prin comandă, în proporţie de 50 la sută. Diferenţa urma a intra în bază odată cu semnarea contractului cu Direcţia de Drumuri şi Poduri Iaşi.


De asemenea, în stoc se aflau circa 3500 de tone de nisip, adică peste jumătate din necesarul pentru luni 5 luni de iarnă normală. Pregătite au fost în jur de 400 de tone de sare, respectiv aproape 12% din total, precum şi 33 de tone combustibili. Această din urmă cantitate poate asigura necesarul pentru 14 zile de intervenţie continuă.

La prima ninsoare din acesta an, preşedintele Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care acţionează lucrătorii de la Drumuri Naţionale, blocaje înregistrându-se atunci în zonele Cumpărătura şi Ilişeşti. Domnia sa îşi exprima nedumerirea că respectivii factorii de răspundere sunt luaţi prin surprindere, deşi se ştie că, în judeţul Suceava, „iarna începe de la jumătatea lui octombrie”. Dl Mîrza a făcut apel ca aceştia să-şi facă datoria şi să nu creeze disconfort în trafic, atât localnicilor, cât şi conducătorilor auto din ţară sau străini, aflaţi în tranzit.

0 comentarii: