marți, 18 decembrie 2007

ANPC verifică operatorii din turism

Comandamentul de iarnă 2007 – 2008, organizat în principalele staţiuni turistice din ţară, cuprinde acţiuni de control în unităţile de cazare, masă şi în cele care închiriază echipamente de agrement.

În perioada 14 – 16 decembrie 2007, conducerea ANPC a verificat modul în care se desfăşoară activitatea în cadrul Comandamentului de iarnă de pe Valea Prahovei.
În această zonă s-au organizat, din data de 10 decembrie şi până în prezent, 82 de acţiuni de control, aplicându-se 53 de sancţiuni. Cazurile grave de încălcare a legislaţiei au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 152.000 lei.
Preşedintele ANPC, Dan Vlaicu, a verificat, împreună cu o echipă de inspectori din cadrul Comandamentului, un operator economic de la baza pârtiei Sorica, din Azuga.
În urma controlului s-a aplicat o amendă de 10.000 lei şi s-au distrus 61 kg de carne, atât pentru lipsa elementelor de identificare, cât şi pentru modificări organoleptice, dar şi pentru termen de valabilitate depăşit (în cazul unor cremvurşti păstraţi în frigider pentru a fi serviţi clienţilor). În plus, turiştii primeau mâncare gătită cu câteva zile înainte şi păstrată în frigider.
De asemenea, unitatea comercială oferea cazare, fără a avea afişate preţurile camerelor, fără o evidenţă a turiştilor cazaţi şi fără a dota camerele corespunzător.

“Am organizat Comandamentul de iarnă în zilele premergătoare sărbătorilor, tocmai pentru a impune comercianţilor să ofere condiţii de calitate şi în acord cu preţul pe care îl plătesc turiştii care se anunţă în număr foarte mare în perioada următoare. De asemenea, ne dorim ca turiştii să înţeleagă drepturile pe care le au în raport cu operatorii din turism şi să le solicite acestora să le pună la dispoziţie serviciile pentru care plătesc”, a spus secretarul de stat Dan Vlaicu.

Precizăm că birourile Comandamentului de iarnă sunt organizate în Sinaia, Predeal, Bran-Moeciu, Arieşeni, Borşa, Vatra Dornei, în cadrul cărora echipele de inspectori ANPC preiau reclamaţiile turiştilor şi verifică modul în care îşi desfăşoară activitatea operatorii economici care oferă cazare, masă şi servicii de agrement.

Biroul de presă,
17.12.2007

0 comentarii: