marți, 18 decembrie 2007

S-a înfiinţat Sindicatul Arbitrilor de fotbal din România

Judecătoria Ploieşti a acceptat cererea Sindicatului Arbitrilor de fotbal din România de a deveni personalitate juridică şi poate funcţiona ca asociaţie cu acte în regulă, a declarat luni, pentru NewsIn, secretarul sindicatului, Valentin Istudor.

Mă lupt pentru ca sindicatul să aibă statut juridic încă de acum şapte luni, chiar dacă am avut această iniţiavă şi acum 12 ani. Pe 14 noiembrie am primit un răspuns favorabil din partea Judecătoriei Ploieşti, dar trebuia să aşteptăm să expire acele 30 de zile în care cineva poate face contestaţie şi de aceea nu am ieşit în faţă. Acum am devenit primul şi singurul Sindicat al Arbitrilor de fotbal din România”, a spus fostul arbitru Valentin Istudor.

Sindicatul va fi condus de un comitet, format dintr-un preşedinte, patru vicepreşedinţi şi un secretar general, alegerea lor având loc la fiecare patru ani. Primul preşedinte al asociaţiei este Nuţu Robert, un student în vârstă de 22 de ani, care este arbitru divizionar D, iar sediul sindicatului este la Ploieşti.

Valentin Istudor spune că scopul sindicatului este să îi apere pe arbitri de toate neplăcerile de care au parte în carieră. „Îi vom reprezenta în justiţie pe arbitri în faţa mafiei care există în acest moment în fotbal. Le vom acorda ajutor juridic tuturor arbitrilor care sunt lezaţi de oficialii din fotbal. Nu reprezentăm decât arbitrii corecţi, de aceea îi vom da afară pe cei care nu vor îndeplini această însuşire”, a afirmat secretarul general al Sindicatului Arbitrilor de fotbal din România.

Acesta a mai spus că sindicatul se va afilia unui străin pentru a avea mai multă putere în încercarea de a reprezanta arbitrii. „Vrem să ne afiliem la un sindicat tare din străinătate, pentru că acolo au avocaţi buni şi ne pot ajuta cu probleme juridice. De exemplu, la judeţe, arbitrii sunt bătuţi săptămânal şi nimeni nu face nimic. Şi dacă îi dau în judecată pe agresori, nu se întâmplă nimic, doar se vor plimba prin tribunale. Vrem să aducem corectitudine în arbitraj. Începând de luna aceasta vom trimite mail-uri la toate AJF-urile pentru a da veste ca ne-am înfiinţat”, a încheiat Istudor.

0 comentarii: