marți, 18 decembrie 2007

mai exista si oameni civilizati


Mi-am adus aminte de o intamplare zilele astea pe care m-am gandit sa o pun pe blog. Deci, se facea ca prin toamna(septembrie) trebuia sa merg cu familia la Cluj pentru a rezolva niste probleme, ceva legat de acte, nu conteaza asta, importanta e o anumita secventa a calatoriei. Deci folosind masina din dotarea familiei pornim catre spre Cluj urmand traseul prin Vatra Dornei ceea ce a fost o mare greseala. Drumul este in reparatii, semafoare, foarte multe gropi diferente de nivel in care risti sa-ti rupi masina in doua daca ai viteza etc.

Asadar dupa o lunga si anevoioasa calatorie ajungem in Cluj, gasim respectiva institutie la care aveam treaba, rezolvam problemele si apoi vine timpul sa ne intoarcem spre casa. Eram intr-o parcare langa Opera Maghiara si nu stiam cum sa gasim iesirea inspre Reghin ca sa ne intoarcem catre casa, pare simplu dar e greu pentru ca orasul e mare si aglomerat si e foarte simplu sa te ratacesti si in plus nu puteam sa mergem pe unde am venit pentru ca drumul era cu sens unic. Tatal meu ii zice unui tip sa ne spuna, macar asa in mare, cam pe unde trebuie sa mergem.Incepe el sa zica, de 15 ori la stanga, dupa aia la dreapta etc. dar renunta la explicatii si zice "Eu am masina acolo, urcati si dvs. la volan si veniti dupa mine ca va ghidez eu". Am ramas masca la replica asta, adica omul se oferea sa ne ajute din binevointa, sa consume benzina prin oras doar ca sa ne ajute, e posibil sa fi avut treaba in acea directie dar putin probabil sa fi avut acelasi traseu.

Dupa ce l-am urmat vreo 20 de minute prin oras, dupa numeroase intersectii incalcite si semafoare trebuia sa ne despartim, adica el trebuia sa mearga la dreapa iar noi spre stanga urmand sa ne ghidam dupa indicatoare mai apoi. Asa am si facut dar prost, deoarece am facut o confuzie in privinta unei localitati spre care mergeam si am luat-o in directia opusa, fiind iarasi rataciti. Din nou, am intrebat pe un domn ce iesea de la o institutie, ne da acesta indicatii dar mai apoi se urca in masina si ne face semn sa-l urmam prin curtea acelei institutii[la care probabil lucra] care se pare ca era o scurtatura catre strada principala. Am mers vreo 10 minute dupa el pana am dat de strada pe care venisem si de iesirea din oras, ii multumim din avarii si ne continuam calatoria.

Concluzia: Mai exista si oameni civilizati si cu bun simt pe lumea asta, nu una ci doua persoane s-au oferit sa consume benzina si timp ca sa ne ajute, si asta la un interval de timp relativ mic.

1 comentarii:

ander spunea...

fututzi mortii ma-tii nu-mi copia postarile de pe blog.