luni, 17 decembrie 2007

PD-iştii vor rezolvarea problemelor din traficul sucevean


Actualitate



sandulescu.jpgCei trei consilierii locali ai PD (PD-L) din cadrul Consiliului Local Suceava au depus pentru şedinţa de astăzi a CL un proiect de hotărâre prin care doresc să rezolve problema spaţiilor de parcare din municipiul reşedinţă de judeţ. Consilierul Mona Săndulescu ne-a declarat că există un grad ridicat de sufocare a traficului rutier şi că disconfortul din trafic se răsfrânge şi asupra pietonilor.

Proiectul celor de la PD propune ca fiecare construcţie nouă să fie obligată să creeze şi spaţii de parcare, astfel încât, noile clădiri să aibă un minim de locuri de parcare pe care să le folosească salariaţii şi clienţii. În expunerea de motive a proiectului democraţilor se spune că „pentru fluidizarea traficului rutier, respectiv pentru a nu se mai parca maşini pe trotuare, spaţii verzi şi chiar pe carosabil, propunem stabilirea unui număr de locuri de parcare, de care se va ţine cont la eliberarea Autorizaţiei de construire, respectiv la întocmirea documentaţiei de urbanism, în funcţie de condiţiile concrete ale municipiului Suceava”.

Dna Săndulescu susţine că „punerea în practică a acestei propuneri va rezolva problema locurilor de parcare pentru noile obiective construite, evitându-se astfel supra-aglomerarea arterelor de circulaţie şi a cartierelor din municipiu, iar pentru zonele de dezvoltare urbană, problema parcărilor în viitor va fi asigurată”.

0 comentarii: