joi, 24 ianuarie 2008

Scandal în sediul PSD- Un elev simpatizant PD a rămas închis peste noapte în sediul după ce a refuzat să plece


Politica



Constantin GheorghePurtătorul de cuvânt al PDL Suceava, deputatul Romică Andreica, a declarat, miercuri, că partidul a depus o plângere penală privind sechestrarea unei persoane în fostul sediu al PD Suceava, spaţiul aparţinând PSD Suceava care a solicitat în repetate rânduri celor de la PDL să evacueze sediul. De altfel, luni preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Suceava, Virginel Iordache a anunţat că a fost depusă o plângere penală privind evacuarea.

Miercuri, în sediu respectiv se afla un elev, Ionuţ K., simpatizant PD, în vârstă de 17 ani, care a declarat că a fost închis de marţi seara în imobil şi că nu a fost lăsat să plece. Acesta a explicat că marţi seară se afla în sediu împreună cu secretara organizaţiei, însă aceasta din urmă a plecat spunând că se întoarce în scurt timp, iar apoi, cei de la PSD i-au cerut să plece pentru că urmează să închidă uşa principală de intrare în clădire.

Adolescentul a spus că nu putea să plece din sediu pentru că acolo se află documente ale partidului şi că a rămas, cei de la PSD închizând uşa clădirii, după care a sunat la secretară şi a informat-o că este închis în sediu şi a primit asigurări că va veni cineva să-i deschidă uşa. Acesta a menţionat că şi-a sunat şi familia pe care a informat-o de această situaţie şi că aşteaptă să i se deschidă uşa. Despre această situaţie, elevul spune că l-a informat şi pe avocatul Radu Ursu, prim vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Suceava, dar nu a venit nimeni să-i deschidă uşa şi a înnoptat în fostul sediu al PD.
Constantin Gheorghe si Ionut K
La faţa locului, pentru a soluţiona incidentul a venit miercuri senatorul PDL Constantin Gheorghe, care întrebat ce caută un elev într-un sediu de partid, acesta a răspuns că respectivul elev este simpatizant PD şi că a fost lider al organizaţiei de elevi a PD Suceava, fiind în prezent membru în Biroul Local.

În replică, directorul executiv al PSD Suceava, Roman Stecyk, a declarat că întreaga situaţie este o înscenare a PDL, precizând că membri PSD Suceava care se aflau marţi seara în sediu, l-au informat pe respectivul tânăr să părăsească sediul pentru că urmează să plece şi vor închide uşa principală, dar că acesta a refuzat. Acesta a mai spus că miercuri dimineaţa a venit de la ora 6 la sediu şi că întregul Biroul Judeţean al PSD Suceava, care se pregătea să se deplaseze la întâlnirea regională de la Iaşi l-a rugat pe tânăr să plece acasă, acesta refuzând şi de această dată.

Directorul executiv al PSD Suceava a mai afirmat că pe parcursul dimineţii, tânărul a ieşit la un geam şi a dat unele documente unor membri PD, dar fără să plece din sediu. Roman Stecyk a ţinut să specifice faptul că tânărul putea să plece din sediu oricând folosind un geam aflat pe casa scărilor.

0 comentarii: