duminică, 17 februarie 2008

Biletele de tratament vin în luna martie



Prima serie de bilete de tratament balnear vor ajunge la pensionarii suceveni în jurul datei de 6 martie. Vestea bună, neconfirmată oficial de reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, a fost aşteptată nu doar de cei 8.040 de pensionari din judeţul Suceava care au depus, de la începutul anului, cereri pentru a obţine un bilet de tratament, cât şi de cei care mai au timp să depună astfel de cereri până la finalul anului.

La fel ca şi în anii precedenţi, cele mai multe opţiuni formulate de pensionarii din judeţul Suceava sunt pentru staţiunile Vatra Dornei (40,2%), Băile Felix (24,4%), Bălţăteşti – Neamţ (11%), dar şi pentru Băile Herculane sau pentru staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în special pentru perioada de vară.

Pensionarii suceveni au posibilitatea ca, pe tot parcursul anului 2008, să depună actele necesare pentru eliberarea biletelor. Pe de altă parte, pentru depunerea cererilor, pensionarii nu trebuie să se deplaseze personal la ghişeele Casei de Pensii, ci pot trimite documentele prin poştă.

Sejurul include 18 zile, cu trei mese zilnic, tratament şi cazare în vile sau hoteluri de două sau trei stele. Biletele sunt destinate celor care au calitatea de pensionar, de asigurat al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale sau beneficiar al prevederilor legilor cu caracter special. Documentele pe care trebuie să le prezinte solicitanţii sunt: o cerere tip, copia actului de identitate, recomandare medicală (original ) şi cupon de pensie sau adeverinţă de salariat, după caz.

0 comentarii: