duminică, 17 februarie 2008

Informatii bancare


Cica niste austrieci, investitori se numesc ei, au luat bani cu împrumut si au ridicat niste fabrici prin judetul Suceava. Le-au ridicat, le-au coborât, nu asta conteaza acum. Când a fost sa dea banii înapoi, si-au facut ei socotelile si au ajuns la concluzia ca fabricile acelea nu au suficienta materie prima. Pe cale de consecinta, nici bani.

Drept urmare, banca de unde au luat creditul, nu orice banca, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, s-a gândit ce s-a gândit si a hotarât sa le dea o mâna (sau un picior, depinde din ce parte privesti) de ajutor. Asa zic unii pe aici.

Deocamdata situatia e putin în ceturile nordului de tara. BERD a fost deja întrebata de sanatate si înca nu a raspuns oficial. BERD e mare si nu stie stânga ce face dreapta. Sunt necesare unele investigatii interne suplimentare.

Mie mi-a atras atentia metoda. Este de tinut minte.
Mâine fac si eu un credit la banca. Nu-mi fac griji pentru ca nu pot plati. Vine banca la sefu' si-l pune la zid sa-mi mareasca salariul. Trai pe vatrai!

Între timp au mai aflat si altii. De-un exemplu Gândul cel proaspat decapitat.

Alooo, Bucurenci, Mihaiu, ecologistii din (cu) frunte, desteptarea!
Voi ce faceti, n-ati aflat ca iar vor sa defriseze unii prin Piatra Craiului?

Adaugare ulterioara:

Stiu ca informatia de mai jos nu este în "trend"-ul "industriei". Cu toate acestea revin în ideea ca s-ar putea sa existe si acel unul la un milion (estimare optimista) caruia sa-i foloseasca.
Toata tarasenia amintita în textul de mai sus porneste de la un raport finantat de BERD, finantare nerambursabila, si realizat de o entitate numita "Austroprojekt Agency for Technical Cooperation Ltd". Studiul este intitulat "Forestry and Forest Industry in Romania - Wood Sector Study" si a fost finalizat în Decembrie 2007. Paginile nascute de entitatea amintita mai sus se plaseaza sub protectia a doua palarii reprezentate prin sigle. Una este a BERD, cealalta este a Ministerului Agriculturii din, ati ghicit!, tara de care apartine si judetul Suceava.

0 comentarii: