duminică, 17 februarie 2008

Clubul Zion, coşmarul sucevenilor de pe Zamca

Clubul Zion din municipiul Suceava, situat în cartierul Zamca, a devenit un coşmar pentru sucevenii care locuiesc în apropierea sa. Zeci de reclamaţii telefonice prin 112 şi trei sesizări scrise au adunat poliţiştii de proximitate de la cetăţenii care locuiesc în zonă.

Oamenii reclamă gălăgia infernală, plângându-se că muzica se aude în mare parte din cartier, dar şi de atitudinea celor care ies din discotecă. Sub influenţa băuturilor alcoolice, clienţii clubului, axat pe difuzarea manelelor, ies în stradă şi fac scandal, deranjând în special oamenii de la casele din apropiere.

De-a lungul timpului poliţiştii i-au aplicat şapte amenzi administratorului clubului. Sancţiunile contravenţionale au fost acordate pentru că nu s-a respectat ora de închidere a clubului (în momentul de faţă aceasta a fost stabilită la miezul nopţii) şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totul depinde de primărie

„O perioadă de timp oamenii au sesizat poluarea fonică excesivă. Cei de la Garda de Mediu au venit la faţa locului, au făcut măsurători, şi au constatat că valorile normale nu sunt depăşite, asta după ce patronul şi-a montat o uşă dublă şi a efectuat şi alte operaţiuni de izolare. Oricum probleme în zonă există, iar noi am înaintat sesizările la Primărie, cea care a acordat autorizaţia şi care ar putea să o şi retragă”, ne-a declarat agentul şef adjunct Eusebiu Tătaru, poliţistul de proximitate care răspunde de cartierul Zamca.

Conform actualului program de funcţionare, clubul Zion ar trebui să fie deschis de joi până duminică până la miezul nopţii. Mai de fiecare dată însă, ora de închidere nu este respectată, administratorul invocând că nu-şi poate da clienţii afară la oră fixă.

Poliţiştii spun că reclamaţiile au început să se adune începând de anul trecut, iar pentru preîntâmpinarea unor fapte mai grave, patrule de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Suceava supraveghează în mod deosebit zona.

0 comentarii: