duminică, 17 februarie 2008

S-a întors zăpada


Ninsorile din ultimele zile i-au readus pe schiori la Va­tra Dornei. Ieri, turiştii au a­vut parte de zăpadă proas­pătă pe toate pârtii­le. Week-end-ul acesta la Va­tra Dornei ar fi trebuit să fie petrecere mare! Din păcate, autorităţile lo­cale au decis la începutul săp­tămânii să nu mai organizeze Ser­bările Zăpezii. Motivul? Lipsa zăpezii!!!
SCHIMBARE. În noaptea de joi spre vineri, ninsoarea s-a năpustit peste staţiunea sucevea­nă, făcând ca stratul de ză­padă pe pârtiile Parc 1 şi Parc 2, dar şi pe Dealul Negru să ajungă la 20 de centimetri. Nici că se putea o veste mai bună pentru amatorii de coborâri prin zăpadă proas­pă­tă. Senzaţiile sunt cu totul altele decât cele trăite pe o pârtie obiş­nuită. Schiul parcă pluteşte prin zăpadă, canturile sunt foarte puţin utilizate, iar turistul trebuie să stea un pic mai pe spate pentru un control perfect.
MUTARE. Aflate în centrul staţiunii, pârtiile Parc 1 şi Parc 2 au fost deschise toată ziua. S-a schiat mai mult în partea superioară, acolo unde teleschiul Poieniţa a funcţionat fără încetare. “M-am uitat pe Net, am văzut că a nins la Vatra Dornei şi am venit să schiez. Nu am mai prins până acum zăpadă aşa de bună. A fost o adevărată plăcere‘‘, a povestit Nicu Oprea, care a venit de la Suceava pentru a schia pe pârtiile din Depresiunea Dornelor. Dacă vremea se va menţine rece şi zăpada nu se va topi, Primăria Vatra Dornei intenţionează ca week-end-ul viitor să organizeze Serbările Zăpezii.

Iulia Crăciun – da, Sandra Nărea – nu
La 23 februarie începe în Spania, la Formigal, Campionatul Mon­dial de Juniori la Schi Alpin. Delegaţia României a plecat în această dimineaţă spre locul de desfăşurare a competiţiei. Vedeta ţării noastre este Edit Miklos, care este favorită la câştigarea unei medalii în probele de viteză. Din cauza accidentării suferite de Sandra Nărea, Federaţia a decis să o includă în lot pe Iulia Crăciun. În probele masculine, ţara noastră va fi reprezentată de Bogdan Olaru, care va concura doar la Slalom Special şi Slalom Uriaş. Mâine, Paul Pepene şi Petrică Hogiu, însoţiţi de antrenorul Daniel Borca, pleacă în Italia pentru a participa la “mondialele‘‘ de juniori la schi fond.

0 comentarii: