duminică, 2 martie 2008

Alesii locali care sunt medici vor putea profesa in timpul mandatului


Senatorii din Comisia juridica au aprobat modificarea legii potrivit careia alesilor locali de profesie medici le era interzis sa profeseze pe timpul mandatului. Modificarea a fost initiata de cinci parlamentari, dintre care patru sunt si medici. Acestia ar putea si ei beneficia de noile prevederi.

Alesii au completat legea initiala, care permitea numai profesorilor sau scriitorilor sa isi continue activitatea cat timp se afla la carma unei comunitati, cu inca doua profesii - medic si medic veterinar. Motivul invocat de cei patru parlamentari este acela ca: "In mediul rural, profesiile de medic si medic veterinar se intalnesc mai rar, iar actuala prevedere legala creeaza o bariera pentru exercitarea libera a acestor profesii de catre alesii locali si priveaza comunitatile locale mai mici de o serie de servicii vitale, precum asistenta medicala ori sanitar-veterinara."
Daca legea va trece de Senat, printre beneficiarii ei s-ar putea numara si deputatul Bonis Istvan, unul dintre initiatori. Medic de profesie, acesta recunoaste ca intentioneaza sa intre in cursa pentru un fotoliu de primar.
Liberalul Vladimir Manastireanu, si el medic, are insa o alta justificare pentru propunerea facuta. La intrebarea daca aprobarea legii are vreo legatura cu faptul ca el este medic veterinar, Manastireanu a raspuns: "Ba are, pentru ca imi apar breasla". Un alt semnatar al legii, deputatul PSD Aurel Nechita, sustine demersul e cat se poate de firesc.

0 comentarii: