duminică, 2 martie 2008

Eugen Nicolaescu: "Nici o firma romaneasca nu ar putea construi spitale"


Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca, din cate cunoaste, nicio firma din Romania nu s-ar putea califica pentru constructia de spitale judetene si regionale.

''Am pus in caietele de sarcini conditii foarte exigente, astfel incat sa poata sa vina la licitatii numai firme foarte mari, cu o carte de vizita impresionanta si care sa aiba foarte multa experienta pe domeniul constructiei de spitale. Din ce stiu eu, nici o firma din Romania nu se va putea califica, pentru ca daca vorbim de constructia de spitale, nici o firma romaneasca nu ar construi spitale in Romania'', a precizat Nicolaescu.
Acesta a adaugat ca sunt puse conditii stricte pentru ca firmele care vor construi spitale sa aiba experienta si sa execute lucrari de calitate. Nicolaescu a invocat cifra de afaceri a firmelor interesate sa participe la licitatie, care trebuie sa fie, numai pe domeniul constructiei de spitale, de cel putin 300 de milioane de euro.
Pe site-ul Ministerului Sanatatii vor fi postate caietele de sarcini pentru selectia firmelor care vor urma sa construiasca spitale judetene si regionale in Romania. "Conform legii, urmeaza 30 de zile in care se primesc ofertele, iar dupa aceea urmeaza deschiderea ofertelor, evaluarea si incheierea contractelor. Noi speram ca in luna mai sa incheiem contractele cu viitorii castigatori, pentru ca sumele necesare derularii acestor contracte le avem prinse in bugetul de stat'', a precizat ministrul Sanatatii.

0 comentarii: