duminică, 2 martie 2008

Copilotul iesean Ionel Craiu, inmormintat cu onoruri militare







Locotenentul de aviatie Ionel Craiu a fost înmormintat simbata la Iasi cu onoruri militare într-o parcela dedicata eroilor din incinta cimitirului „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“. În memoria militarului iesean s-au tras trei salve cu pistoale de tip mitraliera.

La înmormintare au participat peste 150 de persoane, printre care si colegii din Suceava sau Vrancea ai fostului militar iesean. „Este o grea pierdere pentru noi, pentru ca era un tinar plin de speranta. Sintem alaturi de familie în aceste momente grele“, a declarat generalul de flotila aeriana Laurentiu Simenescu, comandantul Bazei 90 de transport aerian Otopeni. Înainte de a fi înmormintat, un sobor de preoti militari a oficiat o slujba în incinta unitatii militare a Brigazii 15 mecanizate.

Un elicopter militar PUMA SOCAT s-a prabusit miercuri seara pe raza localitatii argesene Ungheni, cei trei membri ai echipajului pierzindu-si viata. În urma prabusirii, care a survenit în jurul orei 18.30, elicopterul a fost cuprins de flacari, iar pompierii au reusit sa stinga incendiul în aproximativ o ora. Locotenentul Ionel Craiu (copilot), nascut la data de 10 octombrie 1980, la Iasi, era ofiter din anul 2003, pilot neclasificat, avea 175 de ore de zbor si era încadrat pe functia de pilot. Era casatorit si nu avea copii.

0 comentarii: