duminică, 2 martie 2008

Consilierii locali se întrec în măsuri populiste



Campania electorală dăunează grav deciziilor administrative. Cu puţin timp înainte de alegerile locale de anul acesta, consilierii locali suceveni se iau la întrecere în a veni cu măsuri populiste, menite să atragă voturi, deşi ar reprezenta un dezastru administrativ.

Astfel, la scurt timp după ce au acordat abonamente gratuite tuturor sucevenilor care au pensii de până la 10 milioane de lei vechi (aproape 23.000 de suceveni), măsură prin care s-a creat o aglomeraţie infernală în autobuzele şi aşa suprapopulate şi care i-a nemulţumit pe cei care au salarii mai mici decât pensiile respective, consilierii locali au venit cu o altă idee: scutirea de la plata taxei de salubrizare.

Deşi scopul proiectului supus dezbaterii Consiliului Local era să se găsească o modalitate de a fi eliminată dubla impozitare la perceperea acestei taxe, discuţiile au deviat puternic, ajungându-se la situaţii în care consilierii au spus că mai bine ar fi eliminată această taxă, ori chiar au propus scutirea de la plata acesteia pentru cea mai mare parte a populaţiei Sucevei.

Practic, pentru cele aproximativ 30.000 de metri cubi de gunoi care se produc lunar în municipiul Suceava, ar mai rămâne să plătească doar bebeluşii, copii de grădiniţă, elevii, studenţii şi casnicele, adică cei care nu au venituri.

Măsura ar fi reprezentat un dezastru pentru municipalitatea sucevenă, care, în lipsa fondurilor necesare, ar fi fost nevoită să lase oraşul să se transforme într-o groapă de gunoi imensă.

0 comentarii: