duminică, 2 martie 2008

Avertizare COD GALBEN pentru acest week-end


Actualitate



ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ DE METEOROLOGIE - Serviciul Regional de Prognoză a Vremii - Bacău, a transmis către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru acest sfârşit de săptămână. Astfel, în intervalul 01. 03. 2008 orele 14.00 - 02.03.2008 orele 22.00, în judeţul Suceava vor cădea precipitaţii la început mixte, apoi ninsoare. Vântul va sufla tare, depăşind 100km/h viscolind ninsoarea. Local, cantităţile de apă vor fi însemnate, depăşind pe arii restrânse 30 ... 35 l/m2.

Urmare a acestei atenţionări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a întreprins următoarele măsuri: monitorizarea, cu toată atenţia, a evoluţiei zilnice, cu asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv şi pentru a putea alerta populaţia în timp util, în situaţia activării unor factori de risc care pot genera situaţii de urgenţă; avertizarea populaţiei privind producerea ninsorii şi a viscolului în zona de responsabilitate; repartizarea de sarcini de prevenire şi protecţie pe toţi membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă; verificarea mijloacelor de deszăpezire şi, la nevoie, punerea lor în funcţiune pentru deblocarea drumurilor şi căilor de acces; asigurarea condiţiilor pentru accesul ambulanţelor, autospecialelor P.S.I. şi a altor mijloace de intervenţie în situaţii de urgenţă; monitorizarea permanentă a persoanelor cu vârstă înaintată şi a persoanelor care locuiesc izolat; folosirea, la nevoie, a sistemelor de avertizare existente la nivelul unităţii administrativ-teritoriale; verificarea stocurilor de materiale şi a mijloacelor de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă; identificarea spaţiilor de cazare a eventualelor persoanelor rămase blocate în trafic şi asigurarea condiţiilor de trai; identificarea mijloacelor auto de tractat şi intervenţia operativă pentru deblocarea căilor de acces, în situaţia înzăpezirii unor autovehicule, concomitent cu măsurile de prim-ajutor pentru persoanele rămase blocate în trafic (ceai cald , îmbrăcăminte groasă etc.); se dispune instituirea serviciului de permanenţă la primărie 24 de ore, începând cu data de 01.03.2008 orele 14.00, până la normalizarea situaţiei meteorologice .

Orice situaţie deosebită generată de fenomenele meteorologice pe teritoriul judeţului va fi anunţată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava la telefoanele: 524426 sau 214523 şi fax: 524432 sau 212723 sau prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112.

0 comentarii: