luni, 22 octombrie 2007

Casa Tineretului pe lista de priorităţi a PD


Politica



Florin Olaru-presedinte PD.jpgLiderii locali ai PD Suceava au solicitat municipalităţii sucevene urgentarea demersurilor pentru amenajarea unei Case a Tineretului în municipiul reşedinţă de judeţ. Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PD, Florin Olaru a declarat duminică, presei că o astfel de investiţie este „extrem de necesară şi le-a cerut factorilor de decizie din urbe „să lase politica deoparte când e vorba de tineri şi probleme lor”.

Acesta a apreciat ideea Primăriei de a amenaja un spaţiu pentru tineri în clădirea cinematografului Modern dar este de părere că lucrurile trebuie urgentate. „Trebuie să lăsăm deoparte politica şi să dăm tot sprijinul necesar pentru rezolvarea problemei în cadrul Consiliului Local având ca opţiune clădirea cinematografului Modern care poate funcţiona atât ca cinema ca şi până acum cât şi ca o Casă a Tineretului.

Ne trebuie un spaţiu pentru activităţi culturale destinate tinerilor. Ştim cu toţii că zecile de şcoli din Suceava nu au spaţii adecvate pentru desfăşurarea acestor activităţi. Ar fi normal să căutăm şi să găsim soluţii pentru a nu fi nevoiţi să fim puşi în situaţia ca elevii şi profesorii să bată pe la uşile sponsorilor pentru a face rost de bani să închirieze o sală pentru diverse activităţi. Spre exemplu situaţia din perioada asta când mai toate liceele organizează baluri ale bobocilor iar singura opţiune rezonabilă pentru organizarea de astfel de evenimente este Casa Culturii”, a precizat Florin Olaru.

Liderul PD Suceava a mai adăugat că în cadrul „Laboratorului de proiecte” care funcţionează în interiorul organizaţiei se lucrează la un proiect cultural de anvergură pentru municipiul reşedinţă de judeţ, care va fi prezentat în curând sucevenilor.

0 comentarii: