luni, 22 octombrie 2007

Handbal. Liga Naţională » Sucevenii au pierdut la Medgidia (24 – 32)


Sport



CS UNIVERSITATEA SUCEAVAUniversitatea Suceava a fost învinsă sâmbătă la Medgidia, în etapa a VI-a a Ligii Naţionale de handbal. Deşi au plecat la drum gândind doar varianta victoriei, jucătorii suceveni n-au putut lua gazdelor cele două puncte, pierzând partida la opt goluri diferenţă, 24 – 32, rezultat care i-a coborât pe locul 6. Rezultatul poate părea ciudat, cât timp cotaţia CSM Medgidia în clasament este mult sub nivelul sucevenilor (locul 10), dar ce se întâmplă anul acesta în desfăşurarea Ligii Naţionale începe să nu mai mire pe nimeni.

Prima repriză a întâlnirii a decurs oarecum echilibrat, distanţa pe tabela de marcaj între adversare fiind mai tot timpul rezonabilă. În această notă, la pauză, universitarii lui Petru Ghervan şi Leonard Bibirig plecau la vestiare conduşi doar cu 13 – 12.

După reluarea jocului însă, partida a intrat pentru oaspeţi într-un fel de… zonă crepusculară. Înverşunaţi şi încrâncenaţi după puncte (aveau doar 3 înaintea partidei de ieri), handbaliştii din Medgidia au jucat dur şi fără menajamente, din toate punctele de vedere. N-ar fi reuşit poate să învingă nici aşa, dacă perechea de arbitri buzoieni Pavel – State nu ar fi uitat să scoată fluierele din gură şi le-au folosit cu mult sârg, chiar şi când situaţia din teren dicta „tăcere”. A fost clar că nu le-au plăcut bucovinenii, pe care i-au lăsat de multe ori să joace în cinci, dictând foarte uşor eliminare după eliminare în echipa Universităţii. „Un altfel de meci”, a declarat un oficial sucevean prezent la meci.

Petru Ghervan, însă, fără a comenta prea mult calitatea arbitrajului, a motivat mare parte din înfrângere cu prestaţia jucătorilor săi. „Trecând peste factorii perturbatori ai partidei, n-a fost un meci de jucărie. Băieţii nu au jucat ce trebuie şi ceea ce ştiu ei mai bine. Ar fi trebuit să fie mai concentraţi, să iasă la luptă mai mult, chiar acolo, în pumnii adversarilor, iar dacă nu câştigam, măcar pierdeam la o diferenţă mai mică”, a spus directorul tehnic al Universităţii Suceava.

Etapa a VII-a se va juca abia pe 4 noiembrie, pentru că în această săptămână are loc „Trofeul Carpaţi” la handbal. Suceava va întâlni atunci, acasă, pe Uztel Ploieşti.

Celelalte rezultate ale etapei

HCM Constanţa – Steaua Bucureşti 22 – 22

Minaur Baia Mare – Poli Timişoara 21 – 17

Pandurii Tg Jiu – Dinamo 26 – 24

Uztel Ploieşti – HCM Reşiţa 33 – 35

CSM Oradea – Romvag Caracal 26 – 24

HC Odorhei – Dedeman Bacău 38 – 31



Clasament

1. UCM Reşiţa – 10p
2. HC Odorhei – 10p
3. Dedeman Bacău – 9p
4. Steaua – 9p
5. CSM Oradea – 7p
6. Univ Buc. Suceava – 7p
7. Dinamo – 6p
8. Minaur Baia Mare – 6p
9. HCM Constanţa – 5p
10. CSM Medgidia – 5p
11. Pandurii Tg Jiu – 4p
12. Uztel Ploieşti – 4p
13. Poli Timişoara – 2p
14. Romvag Caracal – 0p

0 comentarii: