luni, 22 octombrie 2007

Prima ninsoare

Iarna a venit mai repede. Sfârşitul lunii octombrie a adus prima ninsoare în zona de munte a judeţului, stratul de zăpadă depus variind de la unu la 11 centimetri. Primele precipitaţii sub formă de ninsoare s-au înregistrat atât în zona Gura Humorului, cât şi în Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei. Dacă în zonele joase stratul de zăpadă nu a depăşit 1-2 centimetri, la altitudini de peste 1.500 de metri zăpada a atins grosimi de peste 10 centimetri. Potrivit datelor furnizate de Staţia meteo de pe masivul Rarău, precipitaţiile sub formă de ninsoare au început să cadă din noapte de sâmbătă spre duminică, astfel încât grosimea stratului de zăpadă depăşea ieri 10 centimetri.

Fără blocaje pe drumurile din judeţ

Deşi a nins aproape toată noaptea de sâmbătă spre duminică, stratul de zăpadă depus pe drumurile din judeţ nu a cauzat probleme în circulaţia rutieră. Potrivit directorului SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, la câteva ore după începerea ninsorii s-a intervenit cu utilaje speciale şi cu material antiderapant pe toate drumurile judeţene din zonele în care a nins. Girigan a precizat că singurul traseu pe care stratul de zăpadă a depăşit doi centimetri a fost Frasin – Holda, însă echipajele de la Drumuri şi Poduri Suceava au intervenit cu material antiderapant, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii normale. „A nins în special în zona de munte, însă am intervenit imediat şi nu au fost înregistrate situaţii de blocaje rutiere”, a explicat Eugen Girigan, care a adăugat că societatea pe care o conduce are pregătit stocul de material antiderapant pentru intervenţii în situaţii de ninsori mai abundente.

De asemenea, ninsorile de la sfârşitul săptămânii trecute nu au cauzat blocaje nici pe drumurile naţionale din judeţ. Reprezentanţii Companiei Drumuri Naţionale Suceava ne-au declarat că, în dimineaţa zilei de ieri, s-a intervenit cu materiale antiderapante, în special în pasurile Meştecăniş, Palma şi în zona Măgura de lângă Vatra Dornei.

La rândul său, prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a declarat că, pentru prevenirea unor blocaje, pe traseele cele mai circulate din judeţ vor patrula echipaje ale Poliţiei, care vor opri maşinile neechipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. „S-a intervenit imediat cu material antiderapant în toate zonele în care a nins şi, momentan, nu sunt probleme. Oricum, am dispus ca la toate urcările în pantă să existe câte un echipaj de poliţie, care are sarcina de a opri maşinile care nu sunt echipate corespunzător”, a declarat prefectul judeţului Suceava.

De ieri după-amiază, precipitaţiile sub formă de ninsoare au început să cadă şi asupra municipiului Suceava. Până la închiderea ediţiei, pe străzile Sucevei s-a circulat normal, fără blocaje rutiere.

0 comentarii: