luni, 22 octombrie 2007

Onofrei îi învaţă pe pomicultori să-şi vândă marfa

Onofrei îi învaţă pe pomicultori să-şi vândă marfa


Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, îi sfătuieşte pe producătorii de mere din judeţ să se asocieze pentru a-şi putea vinde produsele. Onofrei a făcut această afirmaţie după ce la sfârşitul săptămânii trecute a participat la ediţia de anul acesta a „Târgului Mărului”, la care au participat pomicultori din întreg judeţul, şi care au afirmat că una din problemele cu care se confruntă este imposibilitatea de a-şi vinde merele. „Ar fi trebuit ca la acest târg să fie prezenţi nu numai pomicultorii, ci şi cei care au posibilitate să le cumpere produsele. Ori în forma actuală, acest târg nu oferă aşa ceva, şi sperăm ca la ediţia de anul viitor să se schimbe lucrurile”, a declarat Orest Onofrei.

El a spus că a fost surprins să afle că deşi pomicultorii suceveni pot oferi mere de calitate şi la preţuri mai mult decât avantajoase, produsele lor nu se regăsesc pe rafturile magazinelor şi a hypermarketurilor din judeţul Suceava. Prefectul de Suceava consideră că pentru a reuşi să-şi vândă produsele, pomicultorii ar trebui să-şi constituie o societate comercială, prin intermediul căreia să poată livra merele către potenţialii clienţi din judeţul Suceava şi din ţară.

„Pentru a putea intra pe piaţă, pomicultorii trebuie să ştie că toate contractele de achiziţie pot fi semnate doar cu o firmă, că trebuie să asigure livrarea unei cantităţi constante de mere, şi nu în ultimul rând că pot să ofere garanţia că pot furniza permanent produse de aceeaşi calitate, etichetate şi ambalate corespunzător”, este de părere prefectul judeţului Suceava.

Orest Onofrei a mai precizat că în situaţia în care s-ar asocia într-o firmă cu personalitate juridică distinctă, pomicultorii vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru construcţia unor spaţii de depozitare, dar şi pentru achiziţionarea unor utilaje pentru ambalarea şi etichetarea produselor. Prefectul a mai adăugat că pomicultorii ar trebui să urmeze exemplul producătorilor de lapte şi de carne din judeţ, care în ultimii ani au reuşit să-şi vândă produsele către principalele hypermaketuri şi magazine.

0 comentarii: