joi, 13 decembrie 2007

Accidentati in Suceava, in timpul serviciului


Trei botosaneni au ajuns la spitalul din Suceava in stare destul de grava dupa ce au fost accidentati in judetul vecin.

Unul dintre ei conducea o freza si a fost agatat de un TIR, iar freza s-a rasturnat, botosaneanul suferind leziuni grave. Alti doi botosaneni, care lucrau la montarea unei instalatii electrice pe o autospeciala cu brat telescopic, au cazut de la aproximativ 5 metri inaltime, dupa ce bratul a fost agatat de o masina de gunoi al carui sofer era beat.

Accident provocat din neatentie
Cei trei botosaneni sunt angajati ai unor societati comerciale si se aflau in timpul serviciului, unul dintre ei efectuand lucrari pe carosabil, iar ceilalti doi, lucrari de montare a unei instalatii electrice de ornament stradal. Toti cei trei au fost internati in spitalul din municipiul Suceava. Primul accident a avut loc marti, in jurul orei 14.20, in afara comunei Stroiesti, judetul Suceava, pe DN 17. Iulian H., de 21 de ani, din comuna Mitocul Dragomirnei, se afla la volanul autotractorului marca MAN prevazut cu semiremorca cu platforma metalica, care transporta un buldozer. Tanarul aflat la volanul TIR-ului a efectuat depasirea unui utilaj tip freza condus de Ioan V., de 47 de ani, din municipiul Botosani, care efectua lucrari in carosabil. Din cauza nepastrarii unei distante laterale suficiente, a agatat cu lama buldozerului freza, iar aceasta s-a rasturnat. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a botosaneanului, care a fost transportat la spital, medicii precizand ca vor fi necesare pentru vindecare circa 18-20 de zile de ingrijiri medicale. Nici unul dintre cele doua vehicule nu sunt prevazute cu centura de siguranta. Conducatorul auto si victima au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Gunoier baut la volan
Doua ore mai tarziu, tot in Suceava, a avut loc un nou accident, soldat cu ranirea a doi botosaneni. In jurul orei 16.00, pe strada Calea Transilvaniei, din municipiul Campulung Moldovenesc, Dan R., de 45 de ani, din comuna Sadova, in timp ce conducea o autospeciala pentru colectarea gunoiului marca Mercedes, a efectuat depasirea unei autospecializate oprita, prevazuta cu brat telescopic pentru depanari de curent la inaltime, marca Nissan, care era stationata pe acelasi sens de mers, semnalizata in spate cu piloni reflectorizanti de culoare rosie. Din cauza neatentiei, cel care conducea gunoiera a agatat bratul telescopic, provocand caderea de la o inaltime de 5 metri a lui Ioan C., de 31 de ani, si Adrian G., de 37 de ani, ambii din municipiul Botosani, angajati la o societate comerciala, care montau o instalatie electrica de ornament stradal. Politistii suceveni au stabilit ca soferul gunoierei era baut la volan, fiindu-i intocmit dosar penal pentru vatamare corporala grava din culpa. Pentru ca cei doi botosaneni se aflau in timpul serviciului, cazul a fost preluat de procurori si inspectorii ITM Suceava. „In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a numitilor Ioan C. si Adrian G., care au fost internati la spitalul municipal. Datorita starii de sanatate in care se afla numitul Ioan C., el a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Conducatorul auto vinovat nu purta centura de siguranta, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur in aerul expirat, dupa care i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. A fost sesizat Parchetul Campulung Moldovenesc si ITM Suceava, pentru a se stabili daca in cauza este vorba despre producerea unui accident de munca”, se arata intr-un comunicat emis de Inspectoratul de Politie al Judetului Suceava.

0 comentarii: