joi, 13 decembrie 2007

Mîrza a "plesnit-o" gratuit pe Zarojanu


• "Fătuca asta, Zarojanu, minte cu neruşinare. Consiliul Judeţean nu are nicio competenţă în izolarea termică a locuinţelor", a declarat, ieri, Gavril Mîrza • "Fătuca Zarojanu" ne-a pus la dispoziţie adresa de înregistrare la CJ a 17 dosare de reabilitare termică • "Este sub demnitatea mea să răspund la aşa ceva", a spus Zarojanu
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a acuzat-o, ieri, pe viceprimarul Angela Zarojanu că minte atunci când afirmă că a predat la CJ dosarele referitoare la reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Suceava.
"Fătuca asta, Zarojanu, minte cu neruşinare când afirmă că dosarele de reabilitare sunt la CJ. Consiliul Judeţean nu are nicio competenţă în izolarea termică a locuinţelor. Neputinţa acestui compartiment tehnic din Consiliu Local, pe care îl conduce doamna Zarojanu, nu trebuie să fie aruncată pe Consiliul Judeţean. Noi nu avem niciun atribut în acest sens. Să spună cui a dat dosarele", a declarat, în conferinţă de presă, Gavril Mîrza.
Întrebată când şi la ce departament din CJ a predat primăria dosare de reabilitare termică, viceprimarul Zarojanu ne-a pus la dispoziţie adresa Primăriei Suceava nr. 17.012 din 27 aprilie a.c., înregistrată la Consiliul Judeţean cu numărul 4.786 din aceeaşi dată, prin care primăria a transmis "lista de priorităţi în funcţie de criteriile de selecţie, întocmită conform solicitărilor asociaţiilor de proprietari la un număr de 17 imobile". Conform viceprimarului, traseul documentelor a fost cel legal, pornind de la Registratura CJ. "Aceste 17 dosare trebuiau înaintate de CJ către Ministerul Lucrărilor Publice, numai că din 27 aprilie noi nu am mai primit niciun răspuns, indiferent care ar fi fost acesta. Mă surprinde tonul unui reprezentant al administraţiei publice judeţene, mai ales că eu întotdeauna m-am adresat domnului Mîrza cu , dar pun aceasta pe seama unei furii de moment care n-are nicio justificare. Refuz să intru într-o polemică pe linie de administraţie cu domnul Mîrza. Eu îmi respect statutul de demnitar şi ar fi sub demnitatea mea să dau un răspuns la jignirea adusă", a spus Angela Zarojanu.
Supărarea şefului administraţiei judeţene a fost declanşată de o declaraţie publică a viceprimarului Zarojanu, care a spus că deja au fost întocmite mai multe dosare de reabilitare termică, dar acestea sunt blocate încă din luna mai la Consiliul Judeţean. Pentru că dosarele nu a fost procesate încă, sucevenii care sperau să îşi izoleze locuinţele cu ajutor de la guvern vor plăti şi în această iarnă căldura care se pierde prin pereţii de beton.
Până la această oră, niciun bloc din municipiul Suceava nu a fost reabilitat termic cu bani de la Guvern şi de la Primărie, deşi la sfârşitul anului 2005 Guvernul României a aprobat o serie de măsuri speciale pentru reabilitarea termică a blocurilor şi a instalaţiilor aferente, în vederea reducerii consumului energetic. Potrivit legislaţiei aprobate de Guvern, o treime din costurile reabilitării urmau să fie suportate de guvern, o treime de administraţia locală şi restul de locatarii blocului. Pentru o reabilitare cât mai eficientă a clădirii, costurile pe care ar urma să le suporte proprietarul unui apartament se ridică la aproximativ 1.000 de euro. În această sumă ar fi incluse înlocuirea tâmplăriei cu geamuri termopan, reabilitarea subsolului, a hidroizolaţiei pe bloc şi izolarea termică a pereţilor blocului. Înainte de reabilitare sunt necesare un audit energetic şi expertizarea tehnică a clădirii, care trebuie suportate tot de asociaţiile de proprietari.

0 comentarii: