joi, 13 decembrie 2007

Profesorii de chimie şi fizică perfecţionaţi în meseria de laboranţi


Invatamant



Al doilea modul de perfecţionare a laboranţilor şi profesorilor care predau chimie şi fizică în judeţ, debutează joi, anunţă IŞJ Suceava. La sfârşitul săptămânii trecute, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a început activitatea de formare a laboranţilor şi profesorilor care predau chimie şi fizică (şi nu dispun de serviciile laboranţilor) şi a cooptat peste 100 de cursanţi, din toate zonele judeţului interesaţi de formarea continuă pentru realizarea unui învăţământ de calitate, centrat pe elev în vederea unei îmbinări eficiente între practic şi aplicativ, cunoştinţe şi deprinderi, informativ şi formativ.

Primul modul a constat în abordarea unor teme referitoare la legislaţia în vigoare cu privire la funcţionarea laboratoarelor de chimie şi fizică, portofoliul laborantului, monitorizarea activităţilor în laboratoarele şcolare.

Al doilea modul se va desfăşura joi, 13 decembrie (zi metodică pentru profesorii şi laboranţii implicaţi în cele două discipline de învăţământ) şi va consta în activităţi practice, lucrări de laborator din programele şcolare în vigoare, inclusiv prezentarea şi utilizarea unor ustensile, instrumente, aparate moderne de laborator, achiziţionate în urma investiţiilor aprobate pentru dotarea laboratoarelor, cabinetelor etc. prin O.M.Ed.C nr. 4762/2006, care a impus şi pregătirea personalului didactic şi didactic auxiliar pentru a utiliza şi integra eficient în lecţie materialul didactic.

Al treilea modul va consta în îndrumare şi evaluare a cursanţilor şi se va desfăşura în ianuarie 2008.

Cursul propus este o formare a laboranţilor şi a cadrelor didactice care predau chimie şi fizică (şi nu au laborant în şcoală), în vederea accentuării conţinutului experimental al celor două discipline.

0 comentarii: