joi, 13 decembrie 2007

Executarea reabilitarii termice, contractata in maxim trei ani de la predarea proiectelor


Asociatiile de proprietari beneficiare ale proiectelor de reabilitare termica finantate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale va trebui sa contracteze executarea lucrarilor de reabilitare termica in maxim trei ani de la data predarii proiectelor la consiliul local.

In caz contrar, asociatiile trebuie se restituie sumele cheltuite pentru expertizarea si auditul energetic, precum si pentru proiectarea lucrarilor de reabilitare termica.
Guvernul a aprobat, in acest sens, un proiect de lege privind modificarea si completarea OUG nr. 174/2002 privind instituirea masurilor speciale pentru reabilitarea termica a unor cladiri de locuit multietajate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 211/2003.
In cazul in care termenul de trei ani nu este respectat, primarii localitatilor vor notifica asociatiilor de proprietari sumele ce trebuie sa fie restituite. Termenul pentru restituirea sumelor este de 90 de zile de la data notificarii. In cazul nerestituirii sumelor datorate, primarii vor actiona in justitie asociatiile de proprietari notificate. Primarii raspund, in conditiile legii, pentru recuperarea sumelor datorate si, dupa caz, a majorarilor de intarziere.
OUG nr. 174/2002 stabilea un sistem de cofinantare a cheltuielilor privind realizarea expertizarii si auditului energetic, precum si a proiectarii lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.

0 comentarii: