joi, 20 decembrie 2007

athenaeum (in)canta cu "melodii, melodii"










Membrii grupului ATHENAEUM au urcat si in 2007 pe scena Delmarului, ca invitati de gala, pentru a sustine momentul muzical “Melodii, melodii”, care le-a adus premiul II la Festivalului Naţional de Creatie si Interpretare “Mamaia Copiilor”.

...mai multe joi 20 dec. la COCKTAIL MUZICAL...

La editia din acest an Vrancea a avut reprezentanti de toate varstele: de la micutele Andreea Paula Murgu si Thalida Trofin la adolescenta Emanuela Ceausu si grupul vocal “Athenaeum”. In cele doua zile de concurs aproximaiv 100 de copii din intreaga tara au urcat pe scena Teatrului de Vara din statiune. Festivalul a inclus pentru prima data patru grupe de varsta si trei sectiuni de competitie: creatie, interpretare si grupuri vocale. Din juriul festivalului au facut parte Adrian Paunescu in caliate de presedinte, Margareta Paslaru, Victor Socaciu, compozitorii Aurel Manolache si Viorel Gavrila.

Grupul vocal “Athenaeum” şi-a pregătit cu mare atenţie prima aparitie intr-o manifestare de acest gen, de-altfel cea mai importanta pentru copii si adolescentii pasionati de muzica. Protagonistii au fost 20 la numar, cele mai bune tinere talente la momentul respectiv din Vrancea, dar si cateva nume nume din Galati, Tulcea, Iasi, Ramnicu Sarat, Ploiesti si Suceava. Participarea grupului vocal a adus nu doar un loc secund pe podium, dar si concretizarea Focsaniului ca unul dintre cele mai bune centre de pregatire din Moldova. Momentul muzical “Melodii, melodii” a fost urmarit la revenirea acasa, in prezenta profesorilor si a parintilor. In aceeasi zi - 13 iulie, cei 20 de copii si-au primit diploma de merit si ceea ce le-a revenit din premiul de 1.000 (10 milioane) de lei, acordat de Ministerul Culturii.

Infiintat in 2006, cursul de canto si-a propus sa-I pregateasca pe tineri pentru o cariera in muzica, familiarizandu-i cu scena, emotiile, aplauzele, reusitele si ghinioanele unui drum anevoios catre artistul total. Iar acest lucru s-a reusit cu sprijinul coordonatorilor: compozitorul Viorel Gavrila, regizor Marcela Timiras, Liviu Topala si Valentin Gheorghita.

Inspirati de succesul vrancenilor la Florentin Delmar, dar si de premiile castigate de copii la festivalurile nationale de gen, Valentin Gheorghita si Liviu Topala, au creat posibilitatea studierii unui curs de canto la Ateneul Popular. Prima aparitie pe scena a fost chiar in fata publicului focsanean, in cadrul festivalului „Florentin Delmar“ 2006 , cu un recital de o jumatate de ora, micii muzicieni interpretand piesele unor artisti romani consacrati precum Aura Urziceanu, Anda Calugareanu, Laura Stoica, Nicola sau Dan Spataru. Anul acesta, în luna martie, au urcat din nou pe scena in cadrul spectacolului „Iubiri de primavara” alături de Mihaela Mihai si Mihai Trăistariu. Iar in luna iulie, dupa etapa preselectiilor, au intrat in competitia Festivalului de la Mamaia, alaturi de alte 5 grupuri din tara, printre care “Vivere” din Oradea si “Andantino” din Bucuresti.

0 comentarii: