joi, 20 decembrie 2007

Cristina Casandra este performera anului 2007 în clasamentul Direcţiei Judeţene de Sport Suceava


Sport



sportivii premiatiSala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a găzduit festivitatea de decernare a premiilor pentru cei mai merituoşi sportivi suceveni. Preşedintele Direcţiei Judeţene pentru Sport din Suceava, Mihai Androhovici a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi pentru felul în care şi-au făcut datoria în anul 2007, manifestându-şi totodată speranţa că performanţele vor creşte în anul care urmează. Preşedintele DJS a mulţumit şi autorităţilor locale şi sponsorilor care au sprijinit financiar activităţile sportive desfăşurate în acest an.

Mass-media locală, directorii de licee, antrenorii, profesorii şi cadrele medicale implicate în activitatea sportivă au fost recompensate cu diplome şi medalii.

Cel mai aşteptat moment a fost cel al desemnării celor mai buni 10 sportivi suceveni ai anului 2007. CSM Suceava a avut cei mai mulţi perfomeri în topul DJS-ului acolo unde s-au plasat nu mai puţin de 11 sportivi.

Titlul pentru cel mai bun sportiv sucevean al anului 2007 i-a revenit, la fel ca în ultimii ani, atletei Cristina Casandra, care anul viitor va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pe locul secund s-a aflat Mihaela Munteanu, componentă a lotului naţional medaliat cu aur la Campionatele Mondiale din acest an. Pe ultima treaptă a podiumului s-a aflat Dănuţ George Rotari, de la secţia de lupte greco-romane a CSM Suceava, medaliat cu bronz la Campionatele Europene din 2007 şi campion naţional la juniori II.

Iată lista primelor 10 locuri cu cei mau buni sportivi ai anului 2007:
premiere sportivi suceveni cluburi
1. Cristina Casandra (CSM Suceava) – atletism
2. Mihaela Munteanu (Clubul HE PAI) – Qwan Ki Do
3. Dănuţ George Rotari (CSM-LPS Suceava) – lupte greco-romane
4. Silviu Casandra (CSM Suceava) – atletism

Dragoş Neacşu (CSM Suceava) – atletism

5. Iulian Andrei (CS Universitatea Suceava) – handbal

Cristian Adomnicăi (CS Universitatea Suceava) – handbal

6. Alexandru Bodnar (CSM Suceava – CSŞ Rădăuţi) – tir cu arcul

Corina Curelar (CSM Suceava) – tir cu arcul

7. Elena Ţîmpău (CSM Suceava) – atletism

Ramona Maximiuc (CSŞ Rădăuţi – CSM Suceava) – tir sportiv

8. Liviu Botuşan (CSTA Suceava) – rachetomodelism

Dorin Velicu (CSI Vatra Dornei) – skeleton

9. Andrei Radion (CSŞ Nicu Gane Fălticeni) – canotaj

Ioan Despa (CSM Suceava) – canotaj

Petru Chersan (CSM Suceava) – canotaj

10. Loredana Scutaru (CSŞ Suceava) – înot

Vasile Andrei (Clubul HE PAI) – Qwan Ki Do

Iuliana Coşarcă (CSŞ Gura Humorului – CSM Suceava) - atletism

Vali Gherasim este mulţumit de rezultatele obţinute de CSM Suceava în 2007

Dintre sportivii premiaţi de DJS Suceava, nu mai puţin de 11 sunt legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Suceava. Vali Gherasim, director al CSM Suceava a declarat că anul 2007 a fost unul bun pentru clubul pe care îl conduce. „Cred că ne-am depăşit obiectivele pe care le aveam propuse pentru acest an. Nu ştiu câte cluburi din ţară se pot lăuda cu doi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing. Noi îi vom avea acolo pe Cristina Casandra la atletism precum şi Alexandru Bodnar la tir cu arcul, acest din urmă având dublă legitimare la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi. Nu trebuie uitat şi faptul că avem numeroşi sportivi componenţi ai loturilor naţionale de juniori. Mulţumesc celor care au fost alături de noi şi sper că în anul care urmează vom obţine performanţe asemănătoare” a declarat Vali Gherasim.

Încă 4 miliarde pentru sportul sucevean

La premierea celor mai buni sportivi suceveni ai anului 2007 a fost prezent şi Vasile Bilius, consilierul local pe probleme de sport. Acesta a ţinut să precizeze că Primăria şi Consiliul Local Suceava vor sprijini în continuare sportul sucevean pentru că această ramură s-a dovedit a fi un adevărat ambasador al municipiului reşedinţă de judeţ. „ În acest an au fost alocate nu mai puţin de 23 de miliarde pentru activităţile sportive din Suceava. În şedinţa ordinară desfăşurată luni, Consiliul Local a aprobat suplimentarea cu 4 miliarde de lei a bugetului pentru sport. Din această sumă, 2 miliarde vor merge către echipa de fotbal a Cetăţii Suceava, 1,2 miliarde pentru echipa de handbal CS Universitatea, 500 de milioane pentru echipa locală de rugbi iar restul de 300 de milioane pentru premierea sportivilor de la CSM Suceava” a precizat Vasile Bilius.


Dănuţ George Rotari, cel mai bun sportiv de la LPS Suceava

La rândul său, Dumitru Bernicu, directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai instituţiei pe care o conduce. Dănuţ George Rotari a fost desemnat cel mai bun sportiv al LPS-ului în anul 2007, în timp ce, pe locurile doi şi trei s-au aflat atletul Vasile Gheorghe respectiv lupătorii Cezar Buburuzan şi Ioan Burlică.

Primii 10 sportivi ai anului 2007 – LPS/CSŞ Suceava

1. Dănuţ George Rotari - lupte (Loc. I – C.N. Juniori II, Loc. I – Campionatul Şcolar, Loc. III – C.E. Juniori II)
2. Vasile Gheorghe – atletism (Loc. V – Concursul Balcanic, Juniori II- 1500m, Loc. III – C.N. – Jun. III)
3. Cezar Buburuzan – lupte (Loc. II – C.N. Juniori II, Loc. II – Campionat Şcolar)

Ioan Burlică (Loc. I – Campionat Şcolar, Loc. III – C.N. Juniori II)

4. Anca Bălănucă – atletism (Loc. II – ştafeta 4x400m – C.N. Tineret, Loc. III – 800m, C.N. Tineret)

Ionela Bodeianu – atletism (Loc. II – C.N. Juniori II – 1500m, Loc. III – C.N. Juniori II – 1500M, sală)

5. Iustin Mandiuc – atletism (Loc. II – C.N. Juniori III)

Luis Lăcătuş – atletism (Loc. III, 800m – C.N. Juniori III, Loc. III, ştefetă 400x300x200x100m)

6. Roxana Botezatu – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori I, componentă a Centrului Naţional de Execelenţă şi componentă a lotului naţional)

Raluca Irimie – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori I, componentă a Centrului Naţional de Excelenţă)

Irina Ivan – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori I, componentă a Centrului Naţional de Excelenţă şi componentă a lotului naţional)

7. Andreea Polocoşer – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori II, componenţă a Centrului Naţional de Excelenţă şi componentă a lotului naţional de junioare II)
8. Alin Ilii – handbal (Loc. III – turneu semifinal, component al lotului naţional de juniori II)
9. Lorin Gavrilovici – lupte (Loc. III – C.N. Juniori II)
10. Sergiu Chitic – volei (component al lotului de cadeţi)

Cezar Ciurlă – fotbal (component al lotului de cadeţi)

0 comentarii: