joi, 20 decembrie 2007

Se apropie data scadentă pentru reabilitarea bucătăriei Spitalului Judeţean


Sanatate



bucatarie.spital.judeteanLucrările de reabilitare a bucătăriei Spitalului Judeţean Suceava se apropie de finalizare, a declarat managerul unităţii, Costică Dăscăliuc care speră că vor fi gata la termen, respectiv la 25 decembrie. Directorul Dăscăliuc a precizat că în momentul de faţă se lucrează la placarea pereţilor cu un linoleum izolator, a fost montată podeaua specială, iar de joi, va începe montarea utilajelor ajunse deja, unele fiind pe drum.

Investiţiile se cifrează la aproximativ 15 miliarde de lei vechi şi sunt efectuate cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii.

Lucrările la blocul alimentar al Spitalului Judeţean au început, după ce s-a concluzionat că locaţia este o sursă de infecţie. Iniţial conducerea spitalului judeţean dorea ca prepararea hranei să se facă în jumătate din bucătărie, care să fie izolată de restul spaţiului unde se lucrează pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Această idee însă nu a fost agreată de Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judeţean Suceava pentru că nu există garanţia că în blocul alimentar se vor respecta normele de igienă în prepararea hranei.

Reabilitarea bucătăriei spitalului judeţean este absolut necesară având în vedere că şi DSVSA a avertizat conducerea unităţii că nu-i mai dă aviz de funcţionare dacă nu se iau măsuri de reparare şi igienizare.

În prezent, hrana pentru bolnavi este asigurată de restaurantul „GLORIA”, al Regiei de Protocol, în baza unui contract încheiat între spital şi unitatea de alimentaţie publică.

0 comentarii: