joi, 20 decembrie 2007

Spitalul Judeţean va fi informatizat


Sanatate



calculatoare Informatizarea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Mare” se află pe ultima sută de metri, aceasta fiind considerată de conducerea unităţii, o mare realizare. „Se lucrează la crearea reţelei. În ianuarie se va face trainingul personalului pentru folosirea aplicaţiilor acestui soft care, din februarie, va deveni funcţional”, a declarat directorul adjunct medical al spitalului, Doina Elena Ganea Motan. Printre avantajele informatizării, conducerea spitalului a menţionat crearea unei baze de date care va permite o mai bună evidenţă a cheltuielilor pe pacient şi pe secţie sau compartiment, traseul pacientului pe diferite secţii, istoricul medical al pacientului cu multiple internări. „Efectiv vom avea CV-ul medical al pacientului” a precizat Doina Elena Ganea Motan.

Un alt avantaj al informatizării este rapiditatea transmiterii datelor dar şi realizarea unei evidenţe stricte a consumului de medicamente şi materiale sanitare pe secţii, o evidenţă a stocurilor şi a personalului.

De asemenea se vor putea transmite on line imagini diagnosticale ale pacienţilor, gen radiografii, pe secţii şi în săli de operaţii.

Softul, în valoare de aproximativ două miliarde de lei vechi a fost achiziţionat din veniturile proprii ale spitalului, mai exact din efectuarea studiilor clinice, computerele, în număr de 127 fiind cumpărate treptat din vara acestui an.

0 comentarii: