marți, 26 februarie 2008

Amenzi aplicate de OJPC pentru publicitate înşelătoare şi practică comercială abuzivă


Actualitate



La Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Suceava au fost depuse două reclamaţii, una pentru publicitate înşelătoare şi alta pentru practică comercială abuzivă. Potrivit şefului OPC Suceava, Elena Oanea, o benzinărie a efectuat o campanie promoţională prin care la cumpărarea unei anumite cantităţi de benzină se primea o sticlă cu lichid de spălare a parbrizului, iar un cetăţean a reclamat că a cumpărat în trei rânduri cantitatea de benzină precizată în promoţie fără a primi niciodată lichidul promis.

Şeful OPC Suceava a precizat că motivul invocat de agentul economic a fost lichidarea stocului. Elena Oanea a ţinut să precizeze că formularea în limitele stocului disponibil nu era specificată în afişele şi pliantele promoţionale. Pentru că societatea a indus în eroare cumpărătorul, prestând un serviciu care i-a afectat interesele economice, aceasta a fost sancţionată cu o amendă de 4000 de lei, stabilindu-i-se şi obligaţia de a-i oferi consumatorului bunurile prevăzute în promoţie.

Cea de-a doua reclamaţie a vizat un magazin alimentar din zona Pieţei Agroalimentare centrală din municipiul Suceava de la care o suceveancă a vrut să cumpere carne tocată, din muşchi de vită fără slănină de porc, aşa cum încerca vânzătorul să-i prepare.

Şeful OPC Suceava a precizat că la solicitarea clientei de a i se îndepărta slănina, vânzătorul a refuzat să o mai servească şi a devenit recalcitrant, comportament pe care l-a avut şi faţă de inspectorii OPC, chemaţi de clientă. Pentru practică comercială abuzivă a fost aplicată o amendă de 4000 de lei.

0 comentarii: