marți, 26 februarie 2008

serbarile zapezii

DIVERSE - Feb 26, 2008 16:18:55
Mare distractie la Serbarile Zapezii de la Baisoara
Diverse. Feb 24, 2008
Mare distractie la Serbarile Zapezii de la Baisoara

Ce-a de-a saptea editie a Serbarilor Zapezii de la Baisoara a reunit circa 100 de concurenti si 3.000 de participanti. Organizarea de exceptie, vremea buna si, nu in ultimul rind, calitatea concurentilor au facut din aceasta manifestare una despre care, cu siguranta, se va povesti cu mare placere.

Cea mai importanta zi a evenimentului a fost simbata, cind s-au desfasurat concursurile sportive. Competitia a debutat cu concursul de slalom paralel, urmat de un meci de baschet pe schiuri. Apoi s-au desfasurat concursurile de stafeta, numite generic "stafeta buclucasa", urmata de sania zburatoare, trenuletul zapezii si de una dintre cele mai atractive probe ale concursului – proba de paintball pe schiuri. In pauza probelor sportive s-a desfasurat o demonstratie sustinuta de un pluton de vinatori de munte. Acestia au aratat asistentei cum se salveaza o persoana care a ratat aterizarea cu parasuta, raminind agatata intre cregile unui copac si au simulat o situatie de lupta.

Dupa-amiaza, in pauza dintre jocurile de societate organizate pe scena amplasata "la cruce" – in centrul statiunii – a avut loc festivitatea de premiere a concurentilor. In clasamentul general, pe primul loc s-a clasat judetul Brasov. Locul doi a revenit judetului Covasna, clujenii situindu-se pe locul trei. La slalom paralel fete, locul intii a fost ocupat de Denisa Pop, din Bistrita Nasaud, pe locul doi s-a clasat Barta Karola din judetul Harghita, in timp ce locul trei i-a revenit clujencei Alexandra Andreescu, antrenata de profesorul Radu Oprea, de la Palatul Copiilor din Cluj. La baieti, proba de slalom paralel a fost cistigata de Laurentiu Cocos, din Brasov, pe locul doi s-a clasat Naszodi Norbert din Baia Sprie, iar pe locul trei Bota Zoltan din Covasna. La stafeta, locul intii a revenit echipajului din Bistrita, Brasovul si Clujul clasindu-se pe locurile doi, respectiv trei. Proba de baschet pe schiuri si cea de paintball au fost cistigate de brasoveni, "ternuletul zapezii" a fost cistigat de cei din Covasna, iar pe primul loc la "sania zburatoare" s-a situat Ilie Luca din Suceava.

Spectacolul formatiei Vivere, de la Palatul Copiilor din Oradea, urmat de concertul fetelor de la Bambi, au incins atmosfera, oamenii uitind de frigul si de vintul taios care le biciuia fetele.

Apoi, focul de artificii a luminat cerul Baisorii, lasind asistenta fara grai. Emotiile au atins punctul maxim o data cu apropierea momentului focului de tabara, inalt pina la cer. Asteptat cu sufletul la gura, "Sarpele de foc - cum este numita defilarea schiorilor cu torte, condusi de profesorul Radu Oprea - a coborit pirtia de saniute din centru statiunii in aplauzele spectatorilor.

La caldura focului de tabara, clujenii care si-au petrecut week-end-ul la Baisoara au avut parte de o distractie pe cinste, stropita cu vin fiert, care a tinut pina tirziu in noapte.

0 comentarii: