marți, 26 februarie 2008

Mişcarea Ecumenică a Bisericii Ortodoxe din Italia vrea să îmbunătăţească imaginea româncelor-straniere



Mişcarea Ecumenică a Bisericii Ortodoxe din Italia a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Suceava pentru organizarea unor acţiuni, cu scopul de a îmbunătăţi imaginea româncelor care locuiesc sau muncesc în această ţară, transmite corespondentul AMOS News.

Preşedintele administraţiei judeţene sucevene, Gavril Mârza, a declarat că solicitarea a venit din partea autorităţilor din regiunea italiană Abruzzo, în numele acestei organizaţii religioase.

Mârza a spus că în adresa oficialilor italieni se arată că Mişcarea Ecumenică a Bisericii Ortodoxe din Italia intenţionează să organizeze o serie de acţiuni de amploare în regiunea Abruzzo în vederea schimbării imaginii româncelor, în special, şi a românilor, în general.

Aceste acţiuni vor presupune organizarea unor expoziţii de artă românească, unde vor fi prezentate ouă încondeiate, costume populare, mărţişoare, pliante şi materiale publicitare despre Bucovina.

„Suntem de acord şi vom participa la realizarea acestor acţiuni, în condiţiile în care scopul lor este de a schimba în bine imaginea românilor aflaţi în Italia”, a declarat Mârza. El a spus că numai în regiunea Abruzzo locuiesc circa 7.000 de români.

0 comentarii: