vineri, 14 decembrie 2007

Moş Crăciun aduce sancţiuni salariale conducerii TERMICA


Actualitate



LUNGUPrimarul Sucevei, Ion Lungu, s-a supărat foarte tare pe managerul general al SC Termica SA Suceava, societatea care asigură producerea şi furnizarea apei calde şi căldurii în sistem centralizat şi vrea să-l penalizeze pe acesta cu 10 % din salariu. Managerul de la Termica SA, Constantin Plăcintă va avea în felul acesta salariul micşorat cu zece la sută pe luna decembrie motivul fiind întârzierile cu care se astupă şanţurile rezultate în urma reabilitării parţiale a sistemului de termoficare oraşului.

Primarul a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a decis sancţionarea directorului şi i-a recomandat acestuia să sancţioneze, la rândul său, responsabilii de finalizarea lucrărilor de reabilitare parţială a sistemului de termoficare. El a arătat că termenul stabilit pentru acoperirea şanţurilor rezultate ca urmare a lucrărilor de reabilitare era 15 decembrie şi că acest termen nu poate fi respectat, iar dacă situaţia nu va fi remediată în cel mai scurt timp va propune şi alte sancţiuni. „Nu pot să mă clonez să fiu diriginte de şantier la fiecare punct de lucru”, a explicat Lungu criticând lipsa de implicare a responsabililor desemnaţi de Termica SA pentru supervizarea lucrărilor.

El a spus că aceştia „s-au relaxat toată vara” şi că puteau să se sacrifice câteva luni pentru a urmări derularea lucrărilor de reabilitare. Ion Lungu speră că şanţurile vor fi astupate cât mai curând astfel încât să nu mai afecteze circulaţia pietonală şi cea rutieră. Municipalitatea suceveană a început în urmă cu cinci luni lucrări de modernizare şi reabilitare a sistemului de termoficare, fiind efectuată înlocuirea conductelor de transport a agentului termic şi modernizate mai multe puncte termice, dar şanţurile săpate atât pe trotuare, între blocuri şi pe străzi nu au fost acoperite în toate zonele unde s-au făcut lucrări vina fiind a firmelor care au contractat lucrările.

0 comentarii: