vineri, 14 decembrie 2007

Spectacol umanitar pentru reabilitarea noului sediu al Centrului Şcolar din Cîmpulung Moldovenesc


Miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Cîmpulung Moldovenesc a avut loc un spectacol special. A fost, în fapt, o acţiune umanitară pentru strîngere de fonduri în vederea reabilitării noului sediu al Centrului şcolar.

Spectacol umanitar pentru reabilitarea noului sediu al Centrului Şcolar din Cîmpulung Moldovenesc

Centrul are peste 200 de elevi cu nevoi speciale, dispune de personal calificat care se străduieşte să îi pregătească astfel încît micuţii să fie utili pentru societate şi să se poată integra cu uşurinţă, dar în prezent funcţionează într-o clădire închiriată, care va trebui eliberată în scurt timp. Primăria şi Consiliul Local au oferit o altă clădire pentru ca şcoala să funcţioneze totuşi, dar aceasta se află în stare avansată de degradare, necesită reparaţii capitale pentru a deveni sigură pentru copii şi nu există fondurile necesare. Tocmai pentru a aduna o parte din bani, Colegiul silvic "Bucovina", în parteneriat cu Primăria şi Asociaţia Ecotin Bucovina au avut ideea spectacolului umanitar. Pentru reuşita acţiunii şi-au dat concursul ansambluri artistice din fiecare şcoală şi liceu, iar finalul a aparţinut Colegiului Militar Liceal "Ştefan cel Mare", al cărui cor a interpretat un program emoţionant de colinde.

Prezentatorii spectacolului au fost Iulia Petelenciuc şi Mihai Botezat, profesorul de religie care a participat la un concurs de dans televizat pentru a-şi ajuta elevii să aibă o şcoală nouă. Profesorul Botezat nu a reuşit să învingă în concursul televizat, în pofida unei evoluţii elegante şi tehnice, dar nu a renunţat la visul său şi a început o campanie umanitară. Fondurile la spectacolul umanitar au fost colectate exclusiv din vînzarea de bilete şi s-au ridicat la 355 lei.

0 comentarii: