vineri, 14 decembrie 2007

Sarbatoare si cant la Muzeul Satului, cu ocazia Sarbatorilor de Iarna


Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" gazduieste un program de datini si obiceiuri de Craciun si Anul Nou, incepand de astazi si pana duminica, sub genericul "Florile Dalbe". Cu aceasta ocazie, vor fi interpretate colinde de Grupul vocal "Andreos" al Institutului Teologic Bucuresti, de "Pitaraii" din Botiza, Maramures, si Ansamblul din Ciocile, Braila.

De asemenea, vor fi prezentate jocurile cu masti de "Caluserii" din Geoagiu, Hunedoara, de Grupul de obiceiuri din Borca, Neamt, Grupul de datini "Cununita" din Ilva Mare, Bistrita Nasaud, si de Ansamblul "Codruletul" din Vorona, Suceava.

Cei prezenti se vor strange in jurul bradului de Craciun alaturi de mesteri vestiti si de colindatori pentru a degusta din cosurile pline cu cozonaci, mere, nuci, covrigi, precum si sorici.

Mi se pare un eveniment foarte tare si ii invit pe toti cei care au "boala" asta cu spiritul sarbatorilor sa mearga acolo. De fapt, invit pe toti cei care citesc articolele mele sa se duca acolo. Poate ne intalnim la o felie de cozonac.
Oficial, am intrat in febra Craciunului, cea mai fericita perioada a anului pentru mine. Sarbatori fericite!

0 comentarii: