joi, 7 februarie 2008

Europarlamentarul PLD Dumitru Oprea şi-a deschis cabinet la Suceava



Europarlamentarul PLD Dumitru Oprea şi-a deschis, ieri, cabinet parlamentar la Suceava, în sediul PD-L.

Parlamentarul ieşean a declarat, într-o conferinţă de presă, că îşi va deschide cabinete în mai multe judeţe din Moldova deoarece se simte dator moldovenilor care i-au dat votul pentru a ajunge la Bruxelles. Oprea a afirmat că salariile personalului care va lucra la cabinetele sale vor fi asigurate de suma pe care o are la dispoziţie de la Parlamentul European, de 16.900 euro lunar.

Salariile pe care le vor avea cei 25 de asistenţi ai săi vor fi cuprinse între 300 şi 600 de euro lunar, cu excepţia celor doi angajaţi de la cabinetul din Bruxelles, care vor primi peste 2000 de euro lunar.

Unul dintre motivele invocate de europarlamentarul Oprea pentru deschiderea cabinetelor din Moldova a fost şi acela că doreşte să păstreze legătura cu localnicii, să afle ce aşteptări au de la PE şi să le spună ce poate face PE pentru ei.

„Oamenii nu ştiu, săracii, ce aşteptări să aibă de la Parlamentul European. Trebuie să-i scoatem omului din cap că Europa vine numai cu lucruri rele sau că peste România se va revărsa butoiul cu bani. Trebuie să aibă informaţia corectă”, a mai spus Dumitru Oprea.

Bun venit la Suceava i-a urat primarul Lungu

La inaugurarea cabinetului parlamentar a fost prezent şi primarul de Suceava, Ion Lungu, care şi-a explicat prezenţa prin respectul pe care îl are faţă de Dumitru Oprea ca rector al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, cu atât mai mult că l-a avut şi profesor în facultate.

„Domnul profesor Oprea a performat la universitatea din Iaşi, o universitate de top, deci are expertiza necesară pentru a ajuta municipiul Suceava”, a afirmat primarul Lungu.

În Parlamentul European, Dumitru Oprea face parte din Comisia de cultură şi educaţie şi din grupul de prietenie cu Africa de Sud.

El are deja cabinete parlamentare la Iaşi, Botoşani şi Suceava, iar în perioada următoare va deschide altele la Bacău şi Piatra Neamţ.

0 comentarii: