joi, 7 februarie 2008

Zonele erogene propriu-zis sexuale


Atat la barbat cat si la femeie cele mai erogene zone sunt evident organele sexuale.

La barbat
Scrotul (invelisul testiculelor) este relativ putin sensibil. Dar manipularea lui de catre o femeie cu o oarecare experienta produce senzatii foarte placute. Din cauza pufului care il acopera, o usoara atingere cu mana provoaca o contractie reflexa a pielii si o anumita intarire. Barbatii apreciaza cand pielea scrotului este muscata in joaca. De asemenea, un testicul (sau amandoua daca se poate) poate fi aspirat in gura si masat usor cu limba, in schimb, testiculele nu trebuie apasate cu putere pentru ca exista riscul de a provoca o durere vie.

Corpul penisului are o inervatie slaba. Totusi, manipularea lui ajuta la producerea erectiei. in afara cazului in care vreti sa va masturbati partenerul, evitati miscarile prea sustinute sau prea rapide pentru a face sa culiseze pielea care acopera corpul penisului. Preferati mangaieri usoare si lente, sau rasuciti-1 intre cele doua maini intinse, sau lingeti-1 pe toata lungimea plecand de la scrot, sau atingefi-1 prin miscari rapide cu limba. Aceste "fantezii" sunt mai placute in partea de dedesubt a corpului penisului.

Glandul este partea cea mai sensibila a penisului din cauza pielii extrem de fine si a multitudinii de terminatii nervoase. Dupa ce l-ati decalotat tragand pielea preputului care il acopera, dati frau liber imaginatiei pentru a varia mangaierile care il vor desfata pe partenerul dumneavoastra. Raportati-va la capitolul consacrat felatiei pentru a vedea tot ce puteti face cu degetele, cu limba, cu buzele.

La femeie
Zonele cele mai sensibile ale aparatului sexual feminin sunt clitorisul, vaginul si punctul G. Atat de sensibile incat fiecare dintre ele pot provoca un orgasm.

Clitorisul este zona care trebuie intotdeauna stimulata inaintea actului sexual. Lungimea si volumul sau sunt foarte variabile de la o femeie la alta. Trebuie manipulat cu precautii extreme, incet, cu blandete. Variati mangaierile si aveti grija sa fiti atent la reactiile partenerei dumneavoastra: nu tuturor femeilor le place sa fie stimulate in acelasi fel. Cu fala palmei puteti mangaia printr-o usoara presiune intreaga zona pubis - clitoris - vagin, puteti rula corpul clitorisului cu unul sau doua degete, sau sa-1 masturbati usor prin culisarea pielii. Puteti mai ales sa-i sugeti extremitatea asa cum o sa vedeti in capitolul despre cunilingus.

Vaginul prezinta o inervarc mai ales in prima sa parte. Aceasta zona trebuie excitata prin atingeri usoare cu degetul si limba. intreaga suprafata a buzelor mici este sensibila la mangaierile cu limba. Pielea lor este foarte extensibila. Apucati-o pe fiecare intre degetul mare si aratatorul de la fiecare mana si departati-le pentru a oferi o mare suprafata de explorare limbii care poate, dupa propria fantezie, sa se indeparteze sau sa se apropie de orificiul vaginului si chiar sa patrunda cat de profund se poate. Aceste atingeri cu limba in timp ce mentineti buzele mici departate va obliga la o pozitie incomoda. Multe femei isi dau seama si preiau ele aceasta sarcina. Este un avantaj, cu atat mai mult cu cat mainile dumneavoastra raman libere pentru a mangaia in acelasi timp sanii, fesele, clitorisul sau orice alta parte a corpului.

Punctul G. Putini barbati si putine femei cunosc aceasta zona erogena capabila sa declanseze orgasme multiple de o surprinzatoare intensitate. Aceasta zona se numeste Punctul G, pentru ca a fost studiata pentru prima data de un fizician german, Ernest Grafenburg, acum circa patruzeci de ani. Raportul publicat la acea vreme de catre Grafenburg ar fi trebuit sa aiba efectul unei bombe. Contrar asteptarilor, a cazut complet in uitare. Unul din motive trebuie cautat in persistenta tabu-urilor legate de tot ce priveste sexualitatea: "cu cat se vorbeste mai putin despre asta, cu atat mai bine!" Un alt motiv e constituit de faptul ca doi specialisti cunoscuti pe plan mondial, Masters si Johnson, afirmasera deja principiul conform caruia femeile poseda un singur centru de placere sexuala: clitorisul, vaginul insusi fiind considerat ca secundar.

Aceasta descoperire a Punctului G. a fost reluata recent de autori americani ale caror observatii clinice par sa nu lase nici o indoiala asupra existentei sale reale. Numeroase reviste in intreaga lume il semnaleaza. Cu toate acestea, din lipsa unor studii sistematice pe un numar mare de femei, in conformitate cu normele stiintifice, aceasta problema ramane controversata in zilele noastre.

Marea problema cu punctul G. este ca:
1) nu este vizibil cu mijloace optice,
2) nu este imediat detectabil prin pipait,
3) este necesara o stimulare prelungita inainte de a obtine o prima senzatie placuta care sporeste apoi pana la orgasm,
4) aceasta stimulare trebuie sa fie deci precedata de localizarea prin incercari a acestui punct precis. Rezulta ca femeia insasi trebuie sa faca aceste investigatii si apoi acea stimulare. Deci gestul este perceput ca o masturbare si astfel, din acest motiv, este respins de multe femei, fie din ratiuni de morala si traditie, fie pentru ca se considera deja satisfacute de orgasmul clitoridian si vaginal pe care il obtin cu partenerul lor.

Punctul G. se situeaza la aproximativ 4 sau 5 centimetri de la intrarea in vagin, pe partea abdomenului. Pentru a-1 depista, se recomanda urinarea completa astfel incat presiunea degetului sa nu provoace o sensibilitate nervoasa datorata unei vezici pline (resimtita ca nevoie de a urina). in preajma acestui punct teoretic trebuie exersata o presiune destul de puternica precum si miscari de masaj. Veti simti in acel moment o usoara intarire si umflare a unei zone de unu sau doi centimetri, corespunzator punctului G. Continuand presiunile si masajul, senzatia agreabila va spori si va conduce in final la un orgasm pe care multe femei il descriu ca mult mai exaltant decat orgasmul clitoridian si vaginal. Concomitent se produce scurgerea unui lichid care prezinta similitudini cu sperma (cu deosebire ca nu contine spermatozoizi).

Din punct de vedere psihologic, aceasta scurgere de lichid in momentul orgasmului nu este de neglijat. intr-adevar, multe femei resimt - constient sau nu - un sentiment de frustrare in fata imposibilitatii de a ejacula ca barbatii. O alta particularitate a punctului G. consta in aceea ca pare capabil sa ofere mai multe orgasme succesive la intervale apropiate.

Dupa reperarea punctului G. va veti putea ghida usor partenerul spre aceasta zona orgasmica. Va va fi recunoscator pentru faptul ca i-ati oferit un nou mijloc de a va satisface. Stimularea punctului G. presupune aproape obligatoriu un masaj manual. in anumite conditii si penisul partenerului poate reusi acest lucru, ceea ce este mai satisfacator pentru amandoi.

Pentru aceasta sunt necesare:
1) un vagin ingust si bine antrenat la contractiile musculare,
2) o introducere putin profunda a penisului, astfel incat glandul sa nu depaseasca zona punctului G.,
3) o pozitie in timpul actului sexual care sa permita introducerea penisului putin oblic in raport cu axa vaginului, astfel incat presiunea glandului sa se exercite asupra zonei punctului G. Cea mai indicata este pozitia "leului".

Aceasta tehnica a actului sexual putin profund este putin cunoscuta desi ca reuseste cel mai bine sa grabeasca si sa amplifice orgasmul feminin. Inainte de a incheia acest capitol, sa spunem cateva cuvinte despre anus. Vom vorbi pe aceasta tema in capitolul consacrat sodomiei, ca organ care permite raporturi sexuale. Aici vom vorbi despre anus ca zona erogena.

Cu conditia sa va debarasati in prealabil de acest tabu, stimularea acestei zone eminamente erogenc va produce celor doi senzatii deosebit de placute, atat in timpul mangaierilor preliminare cat si al actului sexual si in momentul orgasmului.

Mangaiat cu degetul umezit de saliva, anusul va va oferi senzatii voluptoase, nu doar specifice ci care vor iradia si in toata zona genitala. Aceste atingeri pot fi completate de penetrarea mai mult sau mai putin profunda a unui deget, deseori apreciata de barbati ca o forma de masaj al prostatei in momentul orgasmului.

Aceasta tehnica reprezinta, ca si actul sexual putin profund despre care a fost vorba mai sus, un mijloc putin cunoscut de a accelera orgasmul feminin. Limba este un alt mijloc de stimulare a anusului (anilinctus), cu atat mai placuta cu cat este in permanenta lubrifiata de saliva.

E de la sine inteles ca aceasta practica presupune o curatenie meticuloasa a acestei zone. Ea trebuie spalata cu cea mai mare atentie, pe cat posibil chiar inaintea contactului sexual.

0 comentarii: