joi, 7 februarie 2008

Visul erotic


Ejacularea are loc, de regula, in timpul actului sexual, dar se poate produce si in timpul petting-ului, atingerilor erotice si chiar in timpul somnului. Baietii incep sa aiba vise erotice in timpul pubertatii. Visele erotice au loc in timpul somnului, cand baietii au un vis placut, excitant sau sexy si ejaculeaza. Cand se trezesc, pijamalele sau cearceafurile sunt umede si lipicioase datorita spermei.

Prima ejaculare a unui baiat are loc, de obicei, in timpul somnului. Multi baieti cred ca ejacularea este cea mai mare schimbare pe care o aduce pubertatea.

Reactiile sexuale isi au originea intr-o stimulare fizica sau intr-o stimulare psihica a creierului mare. Mai intai, ele trec prin centrii dorsali inferiori si prin sistemul nervos. De cate ori exista excitare sexuala, muschii corpului raspund in mod corespunzator. Acestea sunt miscari ritmice si involuntare. La orgasm, corpul intra intr-un spasm sau o convulsie, la nivel local sau general. Exista o similitudine intre reactiile sexuale si orgasmul din timpul somnului cu cele care se produc in starea de veghe. Un barbat poate gasi dovezi ca a ejaculat in timpul somnului, spre deosebire de o femeie, in cazul careia nu exista urme ale orgasmului. Dar, ca si la barbat, femeia poate fi trezita de spasmul muscular sau de convulsia care insotesc orgasmul.

Reactiile sexuale din somn pot diferi de cele pe care un om le experimenteaza cand este treaz. Controlul si inhibitiile nu functioneaza in timpul somnului. De asemenea, nu exista control nici in ceea ce priveste continutul viselor.

Visele barbatilor pot include comportament sexual neacceptat sau permis de societate : tehnici sexuale neconventionale, sex cu rude, sex in grup si sex cu un partener care nu este accesibil in viata reala.

Unul dintre cele mai caracteristice aspecte ale viselor erotice este viteza cu care conduc la orgasm. 90% dintre barbati au avut primul orgasm in timpul unui vis nocturn, iar nu in urma unui act sexual propriu-zis.

Un vis constand intr-o fantezie este un aspect esential al orgasmului care are loc in timpul unei emisii nocturne, chiar si printre femei care altfel ar putea sa nu aiba nici o fantezie sexuala. Faptul ca femeile nu au atat de multe vise erotice precum barbatii face ca visele barbatilor sa fie privite ca patologice, dar, de fapt, ele sunt mijloace de eliminare a tensiunii sexuale nesatisfacute. Visele erotice sunt mai dese la femei dupa casatorie, mai ales la cele educate.

Casatoria dezvolta capacitatile imaginative ale unor femei care nu au avut vise erotice inainte de aceasta.

Orgasmul nocturn furnizeaza o cale naturala de eliberare pentru persoanele care nu se implica in alte activitati sexuale. Frecventa viselor este invers proportionala cu frecventa altor activitati sexuale.

Exista momente in care orgasmul nocturn apare dupa alte activitati sexuale care au esuat in a aduce femeia la orgasm. Din acest motiv numarul orgasmelor nocturne ar trebui sa creasca direct proportional cu numarul orgasmurilor care nu au fost obtinute din respectivele activitati sexuale. Dar, de fapt, numarul orgasmelor nocturne e mult mai mic.
Mai putine femei decat barbati se ingrijoreaza in legatura cu visele lor erotice, deoarece unii barbati ar putea fi deranjati de emisia seminala. Pentru ei aceasta are legatura directa cu scaderea vigorii si potentei.

Femeia nu-si pierde virginitatea din cauza viselor erotice. Acestea sunt acte involuntare asupra carora ea nu are nici un control. In emisia nocturna, fantezia joaca rolul de pivot, neexistand stimularea fizica. Visele erotice pot fi considerate compensatia pentru abstinenta.

0 comentarii: