joi, 7 februarie 2008

Sex protejat


Ce reprezinta de fapt? Aceasta expresie va este familiara si probabil ca stiti ca se refera la comportarea responsabila in momentul in care sunteti implicat intr-un act sexual. Desi sexul este si ar trebui sa fie distractiv, acesta nu este o joaca ci o modalitate extrem de intima de exprimare a propriei fiinte in fata celuilalt. Sexul este o parte foarte importanta din chiar faptul de a fi o fiinta omeneasca.

Sexul Protejat consta in protejarea ta impotriva bolilor cu transmitere sexuala.


  • Sexul Protejat este si protejarea impotriva sarcinii (metode contraceptive)

  • Sexul Protejat nu are nici o legatura cu alcoolul si drogurile care reprezinta un comportament extrem de daunator.

  • Sexul Protejat presupune sa fii pregatit inainte sa te afli intr-o situatie din care ar putea rezulta sexul (incepe sa porti un prezervativ).

  • Sexul Protejat cere sa pastrezi intotdeauna o buna igiena in jurul organelor genitale si al anusului.

  • Sexul Protejat impune o limitare a numarului partenerilor.

  • Sexul Protejat presupune ca partenerul sa fie cineva pe care il cunosti foarte bine. A face sex cu un(o) necunoscut(a) nu se poate numi a practica Sexul Protejat.

  • Sexul Protejat ar presupune ca sa aiva loc in propria camera sau intr-o camera de hotel si nu pe bancheta din spate a masinii sau prin alte parti.

  • Sexul Protejat ar mai fi si limitarea actelor sexuale la cele pe care le poti practica in siguranta si sa-ti permita sa-ti poti regula si controla comportamentul. Sunt mai multe feluri prin care puteti practica Sexul Protejat si cel mai bine ar fi sa folositi mai mult de o metoda de protectie. Investigand ce forme de protectie ar fi cele mai bune pentru tine si folosind doua sau mai multe dintre ele demonstreaza ca esti o persoana matura si ca iei decizii responsabile.


Un alt punct de vedere din care ar trebui sa privesti Sexul Protejat ar fi ca o sarcina sau o B.T.S. reprezinta un motiv puternic in ruperea multor relatii. Ar trebui sa te gandesti si la ceea ce ai putea da celuilalt in cazul in care schimbi des partenerii, riscul de B.T.S. fiind cu atat mai mare.

Pe scurt este putin probabil sa mai poti atrage parteneri odata ce se afla ca ai o B.T.S.. De aceea e mai bine sa fii prudent decat sa suferi intreaga viata. Pentru mai multe informatii in legatura cu B.T.S. intrati la domeniul acesta din site-ul nostru.
Un lucru care ar trebui stiut este cum trebuie pus un prezervativ pentru a nu avea probleme.

0 comentarii: