joi, 7 februarie 2008

Spatiile verzi aflate in proprietate privata ar putea fi expropriate


Spatiile verzi, stadioanele si alte suprafete amenajate din bani publici au fost trecute in categoria bunurilor care pot fi expropriate, potrivit unei initiative legislative a senatorului conservator Gavrila Vasilescu, ce a primit raport favorabil din partea Comisiei juridice din Camera superioara a Parlamentului.

"Din cauza ca oamenii au posibilitatea de a revendica absolut orice, trebuie sa acordam o anumita protectie pentru ceea ce inseamna generic spatiu verde: parcuri, gradini, stadioane si alte suprafete amenajate cu bani publici. Le-am trecut in categoria bunurilor care pot fi expropriate. Deci oamenii nu pierd absolut nimic, dar nu primesc bunul in natura, ci o despagubire pentru bunul respectiv", a declarat senatorul PC.
El a adaugat ca, in conditiile in care exista persoane care au revendicat si au obtinut aceste bunuri, va exista posibilitatea ca ele sa fie expropriate, urmand ca fostii proprietari sa primeasca o justa despagubire.
Potrivit modificarii aduse Legii privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, vor putea fi expropriate: parcuri, gradini botanice, gradini zoologice si baze sportive utilitate publica si privata aflate in administrarea consiliilor locale si amenajate cu bani publici. In expunerea de motive se arata ca, la ora actuala, Bucurestiul are cea mai mica suprafata de spatiu verde pe locuitor. Este vorba despre 2,5 metri patrati de spatiu verde pe locuitor, in conditiile in care norma recomandata de ONU este de 50 de metri patrati pe locuitor.

0 comentarii: