joi, 7 februarie 2008

Zonele erogene


Cand vorbim despre zone erogene, ne gandim adesea doar la organele capabile sa produca un orgasm. Vom vorbi despre ele ceva mai departe. Pe numeroase alte parti ale corpului exista zone a caror stimulare produce senzatii placute. Este important sa le avem in vedere pentru jocurile preliminare care sporesc dorinta si pregatesc in vederea unor gesturi mai precise, in masura sa conduca la placerea orgasmica.

Orgasmul este ceva, dragostea este altceva, sau mai degraba este un tot in care intervin sentimente, afectiune, tandrele. Barbatul care merge la o prostituata obtine un orgasm. Nimic altceva. Se simte usurat dar incearca in primul rand un sentiment de deceptie, nu din cauza pretului pe care 1-a platit pentru un act ce arc un pret, ci pentru ca acest act a fost facut, si de o parte si de alta, fara dragoste, fara pregatire.

Orice barbat, orice femeie, indragostiti unul de celalalt, vor sa-si arate dragostea prin saruturi, mangaieri care reprezinta o parte importanta, chiar indispensabila, a placerii mai intense pe care o vor avea mai tarziu in cantactul sexual care ii va conduce la orgasm. In special femeia este sensibila la aceste mangaieri pe care partenerul ei i le daruieste cu mana, gura, limba si chiar dintii.

Cu cat excitarea acestor zone erogene secundare va fi mai lunga, cu atat orgasmul care va urma va fi mai intens. La barbat, mangaierile preliminare ale partenerei sale vor favoriza de cele mai multe ori o erectie mai completa si mai durabila. in felul acesta se pot evita, in mod paradoxal, acele ejaculari precoce care otravesc viata atator cupluri. Manipularea prelungita a penisului, mai ales la tinerii aflati la inceputul experientelor lor sexuale, duce invariabil la o ejaculare precoce, uneori chiar inaintea erectiei complete, in schimb, saruturile, mangaierile prelungite pe alte parti ale corpului, ii permit sa-si controleze mai usor si sa-si intarzie reflexele de ejaculare.

Cele mai importante doua zone erogene sunt gura si sanii. Sarutul este prima manifestare a dorintei sexuale a unui cuplu care se formeaza. in ciuda aparentei sale usurinte, sarutului merita sa i se dea o atentie deosebita. Concentrati-va asupra ceea ce faceti atunci cand sarutati. Buzele sunt perfect lipite? Limba inainteaza prea mult, sau insuficient, in gura partenerului dumneavoastra? Ca si toate celelalte contacte corporale, sarutul implica o parte de perfectionism si de observare a reactiilor pertenenilui dumneavoastra. Nu tuturor barbatilor si nu tuturor femeilor le place sa fie sarutati in acelasi fel. invatati sa descoperiti acest lucru.

Gura si limba nu servesc doar pentru sarut, ci si la stimularea tuturor celorlalte zone erogene, inclusiv a organelor sexuale. Sanii sunt o zona crogena privilegiata. Ei sunt principala sursa de trezire a dorintei barbatilor. Ei se preteaza la tot felul de mangaieri. Pot fi framantati, atinsi usor, mangaiati in mii de feluri. Varful lor se contracta si se intareste sub mangaieri. Dintii il musca usor. Gura il suge incetisor,^ limba face inconjurul arcolci sau il excita printr-o succesiune de mici atingeri rapide. in acest joc, care ofera tot atata placere savuroasa barbatului si femeii, toate variantele sunt permise.

Multe femei acorda o importanta excesiva formei si volumului sanilor lor. Din fericire, nu toti sanii seamana. Acceptati-va sanii asa cum sunt, veti gasi intotdeauna un barbat caruia ii vor place. Unii barbati nu sunt atrasi decat de sanii evident hipertrofiati !
Mamelele sunt si la barbati o zona erogena pe care femeile uita prea des sa le stimuleze. Ele sunt mult mai sensibile decat la femei. Dar procedati cu blandete si daca aveti chef sa muscati usor, fiti atenta sa nu produceti mai curand durere decat placere.

Fesele reprezinta o alta zona crogena importanta care se preteaza ca si sanii framantarii si mangaierilor. Zona situata deasupra santului care separa fesele este deosebit de sensibila la atingeri usoare si prelungite. Dintre celelalte zone erogene, sa amintim lobul urechii care ofera senzatii placute atunci cand c muscat in joaca, gatul - un loc privilegiat pentru saruturi sau care poate fi atins cu limba si supt usor - umerii, buricul, interiorul coapselor. Sa citam pentru anecdota si degetul mare de la picior: luat in gura nu produce o senzatie deosebita dar provoaca un interes erotic datorat similitudinii cu felatia despre care va fi vorba mai departe.

Nu toate aceste zone sunt la fel de sensibile de la un individ la altul. invatati sa le descoperiti pe cele care il excita cel mai mult pe partenerul dumneavoastra si sa perfectionati mangaierile care ii plac cel mai mult. Si anusul reprezinta o importanta zona erogena.

0 comentarii: