joi, 7 februarie 2008

O firmă americană este interesată să investească în dezvoltarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava


Actualitate



aeroport suceava Grupul de firme american ANYC Group Inc. şi-au arătat disponibilitatea de a investi în dezvoltarea Aeroportului Suceava şi au propus Consiliului Judeţean Suceava un parteneriat în vederea realizării unei zone de liber-schimb în perimetrul aeroportului, după cum o menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Acesta a anunţat, marţi, că a avut, săptămâna trecută, discuţii cu reprezentanţii grupului de firme american ANYC Group Inc., care şi-a anunţat intenţia de a participa la dezvoltarea Aeroportului sucevean.

El a spus că grupul de firme american a propus administraţiei judeţene un parteneriat pentru construcţia unei zone de liber-schimb în perimetrul aeroportului.

Mîrza a precizat că CJ Suceava va analiza toate propunerile care au fost înaintate şi va stabili o strategie după ce firma germană K+P va prezenta studiul de fezabilitate pentru modernizarea aeroportului sucevean.

Reprezentanţi ai administraţiei sucevene au stabilit, în luna iunie 2007, cu cei ai firmei germane K+P, ce a realizat Terminalul doi al Aeroportului internaţional din Munchen, cele trei etape ale proiectului de modernizare şi reabilitare a aeroportului din Suceava.

Derularea acestui proiect presupune o desfăşurare pe trei etape, de elaborare a unui plan de marketing, care să precizeze nevoile reale de transport pasageri şi marfă în următorii 25 de ani, urmat de realizarea unui master plan din care să rezulte planurile tehnice, de securitate şi de conformitate cu reglementările internaţionale din domeniul aviaţiei civile şi care să propună variante diferite de realizare, cu costurile aferente urmând apoi execuţia propriu zisă, după ce, în prealabil va fi operaţională finanţarea din fonduri structurale sau din fonduri sindicalizate de la bănci şi fonduri de investiţii.
La Aeroportul Suceava trebuie efectuate investiţii de reabilitare şi prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, modernizarea sistemului de balizaj şi a clădirii aerogării.

0 comentarii: