joi, 7 februarie 2008

Virginitatea


Introducere

O data ce un barbat sau o femeie nu au experimentat inca sexul intravaginal, sunt considerati virgini. Ca si orice alta activitate, prima data cand incerci sexul intravaginal este putin probabil sa fie placut si incununat cu success. Totul cere practica. Daca te astepti la ceva extraordinar, ai putea fi dezamagit. Multe femei raman cu intrebarea: "Ce a fost asa extraordinar?!".

Din pacate societatea are doua standarde pentru virginitate. Barbatii sunt incurajati sa capete experienta sexuala, in timp ce femeile sunt blamate daca o fac. Ele ar trebui sa ramana virgine pana in noaptea nuntii. Tatal uita ca tanara fata cu care fiul lui se distreaza este copilul altcuiva.

Valoarea virginitatii la femei este legata de valoarea lor ca obiecte in proprietatea barbatului. Femeile moderne suspecteaza ca dorinta de virginitate este datorata fricii barbatului de a fi comparat cu altii.

Inca exista oameni care cred ca virginitatea este importanta la o nevasta si ca a-si oferi corpul este darul suprem dat sotului. Pastrandu-se, face relatia speciala. Altii spun ca fara experienta sexuala, i-ar fi greu unei femei sa-si descopere propria sexualitate si sa isi aleaga partenerul compatibil. Ramane la alegerea fiecaruia de a hotari intre aceste optiuni.

Prima penetrare poate produce o usoara sangerare, dar absenta acesteia nu trebuie sa ne duca cu gandul ca a mai avut contacte sexuale intravaginale.
Observatia noastra este ca parintii din Romania suspecteaza cand copii devin activi sexual si, deci,este mai bine sa fiti discreti decat sa-i confruntati.

Nu esti ultimul

"Sunt ultimul dintre prietenii mei care este inca virgin. Nu mai rezist. Trebuie sa fac sex!".
Daca asta este singura ta problema atunci iti sugerez o mica minciuna. Data viitoare cand prietenii fac glume pe seama virginitatii tale spune-le ca nu mai esti virgin. Nu trebuie sa spui mai multe, poate doar sa le "faci cu ochiul". Deoarece marea lor majoritate exagereaza in legatura cu propria experienta sexuala, nu cred ca te vor intreba prea multe. Sunt tentata sa spun ca este uimitor cum s-au schimbat timpurile, astfel incat, ceea ce odata era o virtute (virginitatea), este dezonorant. Spun "tentata" deoarece si acum majoritatea barbatilor ar prefera ca femeia cu care se insoara sa fie o virgina, sau cel putin asa spun. Si, in ziua de astazi, cand exista foarte multe boli, cred ca majoritatea femeilor ar prefera un virgin drept sot.

Deci observati ca virginitatea este inca pretuita si pare invers. Motivul principal pentru care oamenii au vrut sa faca sex inainte de casatorie este aparitia contraceptivelor (astfel incat sarcinile nedorite puteau fi evitate) si faptul ca oamenii au inceput sa se casatoreasca la varste mai inaintate. A face sex inainte de casatorie este diferit de a-l face cu oricine. S-ar putea sa nu ajungi sa te casatoresti cu persoana iubita in tinerete, dar daca petreci cativa ani cu o persoana pe care o iubesti si care te iubeste, atunci, sexul poate aparea in relatii.

Himenul: un simbol al virginitatii Himenul,intact, era odata considerat dovada virginitatii unei femei.Statutul ei de virgina era verificat prin sangerarea care avea loc la prima penetrare a himenului. In trecut mama miresei arata cearsafurile insangerate dupa noaptea nuntii, pentru a demonstra cat de pura a fost fata ei inainte de casatorie. Si daca fata nu fusese prea "pura", se punea sange de gaina - mai ales ca nu fusese inventat testul de ADN.

In timpurile noastre femeile rup accidental aceasta membrana, ori cu un tampon, ori in timpul unor activitati cum ar fi mersul intens pe bicicleta. In marea majoritate a cazurilor, himenul are perforatii pentru ca sangele menstrual sa poata trece, dar unele femei se nasc fara aceste perforatii si astfel trebuie facute de medic (Apropo, daca o femeie si-a rupt accidental himenul, aceasta nu-i schimba statutul de virgina. Numai sexul intravaginal il poate schimba).

0 comentarii: