vineri, 25 ianuarie 2008

Cercetat penal pentru că a pus ilegal muzică în bar



Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus miercuri începerea urmării penale faţă de un bărbat din oraşul Broşteni, care va fi cercetat pentru că a pus în barul pe care îl are în proprietate muzică, fără a fi achitat taxa pentru drepturile de autor.

În baza legii 8/1996, bărbatul, Petru C., este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de „comunicare publică a unei opere”.

Tot miercuri, aceiaşi procurori au mai dispus începerea urmării penale faţă de alţi trei bărbaţi acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni asemănătoare.

Florin T., în vârstă de 39 de ani, din municipiul Suceava, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară”, şi „înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor”, după ce, în martie 2007, a fost prins în timp ce vindea în Bazar mai multe parfumuri cu mărci de renume care erau în realitate contrafăcute.

Şi Constantin S., tot din municipiul Suceava, a ajuns pe mâna procurorilor după ce, în aprilie 2007, a fost surprins cu CD-uri şi DVD-uri contrafăcute la vânzare. Bărbatul riscă să ajungă în boxa acuzaţilor pentru „realizarea în scopul distribuirii de mărfuri piratate” şi „punerea la dispoziţia publicului de mărfuri pirat”.

Urmărirea penală a fost demarată şi împotriva lui Marian N., un bărbat în vârstă de 26 de ani din Argeş.

Acesta a realizat mai multe fotografii elevilor de la o şcoală din comuna Cornu Lunciii, folosind ca ambient o serie de panouri cu „Steaua”, “Harry Potter”, “Superman” şi “Spiderman”, fără a avea acordul titularilor pentru a le folosi.

0 comentarii: