vineri, 25 ianuarie 2008

Handbal >> Sucevenii au debutat cu dreptul!


Sport



CS Universitatea Suceava – Bekescsaba FKC 36 – 34 (19 – 17)

CSU După ce a învins în două amicale pe CSM Oradea, CS Universitatea Suceava a debutat cu dreptul şi în turneul amical de la Arad. În primul meci, elevii lui Petru Ghervan s-au impus cu scorul de 36-34 în faţa formaţie Bekescsaba FKC (Ungaria). Deşi se anunţase că la acest turneu va participa echipa maghiară Komloi Banyasz, în cele din urmă Bekescsaba FKC a fost echipa care a onorat invitaţia.

Sucevenii au început bine jocul şi au deschis scorul, dar maghiarii au fost cei care s-au distanţat la două goluri, scor 1-3 în minutul 5. După un sfert de oră de joc, tabela arăta egalitate, 7-7.

“Studenţii” au evoluat din în ce mai bine, pe teren intrând şi veteranul Leonard Bibirig, care a bifat 9 minute de joc în prima repriză şi alte 20 de minute în partea a doua a întâlnirii.

La pauză, CS Universitatea avea un avans de două goluri (19-17), pentru ca, în partea a doua a meciului, în urma unei evoluţii foarte bune mai ales pe contraatac, sucevenii să se distanţeze la 5 goluri, scor 22-17, în minutul 34. Diferenţa de pe tabelă s-a menţinut la 4-5 goluri până în ultimele 10 minute, după care, pe fondul unor eliminări de 2 minute în tabăra sucevenilor, maghiarii au reuşit să diminueze proporţiile scorului, rezultatul final fiind 36-34.

“A fost un meci greu pe care l-am câştigat mai ales datorită contraatacurilor care au funcţionat foarte bine. Mă bucură revenirea lui Leonard Bibirig pe teren, mai ales că a evoluat aproape o repriză dacă adunăm minutele jucate în decursul meciului. Adversarii noştri de astăzi au în echipă câţiva jucători foarte maturi, asemănători ca stil de joc cu cei de la Dinamo, şi cred că ne-a prins bine acest meci, în perspectiva întâlnirii din prima etapă a returului. Important este că băieţii s-au mobilizat exemplar şi sper ca acest lucru să se întâmple şi în continuare”, a declarat Petru Ghervan.

Pentru CS Universitatea au marcat: Gavriloaia (8 goluri), Mitrea (8), Chiruţ (6), Adominicăi (4), Bursuc (3), Ţuţu (2), Bibirig, Tcaciuc, Zvanciuc, Brădăţan şi Ignat (câte un gol).

În celălalt meci al zilei, HC Arad a învins cu 33-30 pe Minaur Baia Mare.

Vineri, CS Universitatea va disputa două jocuri, de la ora 9.30 urmând să înfrunte CSM Oradea, iar seara, de la ora 18.15, va juca împotriva echipei locale HC Arad.

Sucevenii vor juca ultimul meci sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 9.30, în compania formaţiei Minaur Baia Mare, pentru ca, în aceeaşi zi, la prânz, ei să revină la Suceava.

Programul următoarelor meciuri:

Vineri
9.30: CSM Oradea – CS Universitatea Suceava

11.15: Bekescsaba FKC – Minaur Baia Mare

16.30: Bekescsaba FKC – CSM Oradea

18.15: CS Universitatea Suceava – HC Arad

Sâmbătă
9.30: Minaur Baia Mare – CS Universitatea Suceava

11.15: HC Arad – CSM Oradea

0 comentarii: