vineri, 25 ianuarie 2008

Şcolile sucevene, clasificate după gradul de risc



Şcoli cu risc minim, mediu sau ridicat, aşa au fost clasificate unităţile de învăţământ din judeţul Suceava.

În urma unor acţiuni derulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în cooperare cu structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean pentru asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ, a siguranţei elevilor şi personalului didactic, în semestrul II 2007, şcolile sucevene au fost împărţite în trei criterii, în funcţie de siguranţa pe care o oferă.

Raportul elaborat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava evidenţiază faptul că în judeţ sunt 428 de şcoli cu risc minim, 49 de şcoli cu risc mediu şi 10 unităţi de învăţământ cu risc ridicat.

Cele mai multe şcoli cu risc minim, şi anume 328 de unităţi de învăţământ, sunt şcolile generale. Urmează apoi grupurile şcolare, 43 dintre ele prezentând risc minim pentru elevi şi profesori. În ceea ce priveşte liceele, 12 dintre ele prezintă risc minim. Tot risc minim prezintă şi cinci şcoli speciale din judeţ.

34 de şcoli generale din judeţ un grad de risc mediu, iar la această clasificare se mai adaugă 10 grupuri şcolare şi cinci licee.

27 de elevi infractori

La capitolul şcoli cu risc ridicat, au fost identificate 10 asemenea instituţii de învăţământ, patru dintre ele fiind patru licee, trei grupuri şcolare, două şcoli generale şi o şcoală specială.

În ceea ce priveşte infracţionalitatea înregistrată în zona unităţilor de învăţământ în semestrul al doilea, anul şcolar trecut, au fost constatate 49 de infracţiuni, cu urmărirea penală începută.

Dintre acestea, 31 de infracţiuni au fost comise în incinta şcolilor şi 18 infracţiuni au fost comise în afara şcolilor, dar de către elevi.

Un număr de 27 de infracţiuni au fost comise de elevi, în timp ce 10 elevi au fost victime ale infracţiunilor comise.

Pe raza judeţului Suceava există 382 de şcoli generale şi licee care nu au asigurată paza. Doar 18 unităţi de învăţământ din judeţ sunt dotate cu sisteme de alarmă moderne şi 10 unităţi de învăţământ cu sisteme de supraveghere video.

0 comentarii: