vineri, 25 ianuarie 2008

Termenul de solicitare a preschimbării certificatelor de revoluţionar a fost prelungit


Guvern



Guvernul a decis printr-o Ordonanţă, prelungirea termenului de solicitare a preschimbării certificatelor de revoluţionar şi de depunere a documentelor solicitate pentru completarea dosarelor de preschimbare a acestor certificate, în vederea îndeplinirii condiţiilor stabilite prin lege, până la 31 decembrie 2008.

De asemenea, actul normativ stabileşte prorogarea termenului până la care Secretariatul de stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 trebuie să finalizeze activitatea de preschimbare a certificatelor de revoluţionar, de la data de 31 martie 2008 (aşa cum este în prezent) la data de 30 iunie 2009.

Decizia de prorogare a acestor termene a fost luată după consultări cu reprezentanţi ai Colegiului revoluţionarilor, din care fac parte reprezentanţi ai principalelor asociaţii de revoluţionari. Prelungirea acestor termene va permite finalizarea activităţii de preschimbare a certificatelor de revoluţionar dobândite în temeiul Legii nr. 42/1990 pentru cinstirea memoriei eroilor-martiri şi acordarea unor drepturi urmaşilor acestora, precum şi răniţilor din timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

Potrivit OUG nr. 132/2006, termenul pentru solicitarea preschimbării certificatelor doveditoare calităţii de revoluţionar era 31 martie 2007, iar pentru depunerea documentelor de completare a dosarelor de preschimbare a acestor certificate, 30 septembrie 2007.

0 comentarii: