vineri, 11 ianuarie 2008

Durităţi în războiul Mîrza-Flutur

Durităţi în războiul Mîrza-Flutur


Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD şi al Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, a declanşat azi un atac dur la adresa liderului judeţean al PD-L, senatorul Gheorghe Flutur. „Un individ orbit de cultul personalităţii şi de a dicta mereu în ceea ce se face”, aşa l-a caracterizat Mîrza pe Flutur, prefigurând un adevărat „măcel” pe scena politică suceveană. Liderul social democrat s-a înfuriat după ce omologul său democrat-liberal a declarat că bugetul Consiliului Judeţean pe 2008 va fi ultimul pe care-l va aproba pentru că nu va mai prinde încă un mandat în fruntea instituţiei şi că guvernarea PSD a rambursat în 2003 unei firme din Suceava aparţinând teroristului sirian Omar Hayssam TVA în sumă de circa 13 miliarde de lei vechi. Afirmaţia lui Flutur potrivit căreia capii PSD Suceava pun tinerii „să latre” la adresa sa precum căţeii la tren l-a deranjat de asemenea pe liderul social democrat.

Mîrza: „La Consiliul Judeţean cetăţenii vor decide şi nu un Flutur plin de răutate şi venin”

Gavril Mîrza i-a cerut lui Gheorghe Flutur să declare public dacă a primit sau nu bani de la teroristul sirian Omar Hayssam pentru electorală a Alianţei D.A. (PNL-PD) din 2004 ameninţându-l că „dacă nu o face îl fac de toată ruşinea”. Preşedintele PSD Suceava declarase la începutul săptămânii că deţine date concrete care atestă faptul că firme de-ale lui Hayssam din judeţul Suceava au sponsorizat cu zeci de miliarde de lei vechi prin intermediul unor fundaţii campania electorală a „aliaţilor” din 2004. „În urmă cu două sau trei zile eu am spus că teroristul Hayssam a sponsorizat campania Alianţei D.A.. Credeam că o să sară sau nu o să spună nimeni nimic sau o să sară cel care a rămas la guvernare şi a făcut parte din Alianţa D.A.. Spre surprinderea mea am văzut că cel cu musca pe căciulă a sărit şi sare de trei zile de trei metri dar nu spune nici un moment dacă a primit bani de la Hayssam sau nu? O ia cu Mîrza, o ia cu PSD, o ia cu Geoană, o ia cu rambursări de TVA parcă Mîrza sau Geoană au lucrat la Ministerul de Finanţe şi au rambursat TVA lui Hayssam”, a declarat preşedintele PSD Suceava. El a criticat discursul „agresiv” al liderului PD-L Suceava promiţând că îl va aduce la normalitate. Mîrza îi recomandă lui Flutur să nu mai dea lecţii bucovinenilor cu privire la cine va fi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean amintindu-i că cei care vor decide vor fi cetăţenii şi „nu un Flutur agresiv plin de răutate şi venin”.

Mîrza: „Nu a făcut nimic nici măcar pentru satul lui”

Preşedintele PSD Suceava susţine că Flutur „minte cu neruşinare” atunci când îşi expune lucrurile pe care le-a făcut pentru judeţ şi că de fapt el nu a făcut nimic pentru suceveni. Mai mult, Mîrza afirmă că senatorul Flutur nu a făcut nimic nici măcar pentru consătenii săi din Botoşana. „Minte cu neruşinare cu ce a făcut el în judeţ de parcă judeţul Suceava ar fi o zonă vitregă fără Flutur şi judeţul Suceava nu ar fi primit bani de la Guvern fără el. El nu a făcut nimic pentru aceşti cetăţeni. Dacă nu a fost în stare în cinici ani de director la Direcţia Silvică şi apoi doi ani ministru să termine podul de al Vîrvata, un podeţ peste un râuleţ. Nu a bătut un cui, a făcut petreceri la Pojorîta şi la Sadova, a muls vacile, a tras de ţâţa vacii şi a pupat viţeii în bot asta a făcut pentru suceveni. Nici pentru satul lui nu a fost în stare să facă nimic. Tot Consiliul Judeţean a fost cel care a finalizat drumul de la Botoşana la Cacica”, a spus Mîrza. El i-a cerut lui Flutur să facă publică măcar o realizare a sa pentru suceveni în cele două mandate de senator şi cât a fost ministru.

Pentru deputatul Stan preşedintele PD-L Suceava este „un mincinos desăvârşit”

La atacul împotriva liderului judeţean al PD-L a pus umărul alături de Mîrza şi deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan. În opinia acestuia fostul ministru al agriculturii „este un mincinos desăvârşit”. „Domnul Flutur văd că nu s-a lăsat de vechile obiceiuri. Este un mincinos desăvârşit. Spunea că atunci când a fost ministru a făcut 20.000 de proiecte pentru micii fermieri lucru care nu este adevărat. Îi reamintesc că în cei aproape doi ani când am purtat acel monolog cu dumnealui deoarece nu mi-a răspuns niciodată pentru că nu a îndrăznit aşa a minţit în permanenţă. Spune că el este creatorul celor peste 200 de ferme de vaci de lapte din judeţ. Le numărăm şi vedem că sunt zece. Îl anunţ că nu-i va mai ţine această tactică de a ieşi la atac, de a hărţui într-un mod sălbatic legându-se aiurea de nişte lucruri. Începând de data viitoare voi veni cu date şi voi pune în discuţie chiar şi asociaţii dumnealui”, a spus Stan.

Flutur: „Dezaprob atacul la persoană şi limbajul isteric folosit de domnul Mîrza”

Atacul dur al preşedintelui PSD Suceava la adresa omologului său de la PD-L a primit o replică plină de ironii. Flutur a remarcat că Mîrza „a început anul foarte stresat” şi i-a promis că din iunie îi va oferi şansa să se odihnească. „L-a enervat foarte mult subiectul Omar Hayssam”, crede liderul democrat-liberal care îl asigură pe Mîrza că nu a primit nici o sponsorizare de la Omar Hayssam sau „de la alţi „hayssami” colegi de partid de-ai săi”. În ceea ce priveşte atacul la persoană doresc să-i amintesc domnului Mîrza că aderarea României la Uniunea Europeană s-a făcut şi datorită aportului ministrului Flutur la agricultură care a eliminat la timp toate steguleţele roşii dar nu a fost lăsat de mai noii săi colegi PNL-işti să finalizeze ceea ce a început. În judeţul Suceava pot să inventariez cel puţin 100 de proiecte promovate şi demarate în scurta perioadă cât am fost ministru. Consider că după 18 ani de tranziţie în care Suceava a avut parte doar de socialişti a venit vremea unei schimbări pentru a recupera decalajul faţă de alte judeţe. Dezaprob atacul la persoană şi limbajul isteric folosit de domnul Mîrza în ultimele ieşiri publice”, a mai spus Flutur.

0 comentarii: